Simona Halep a pierdut finala de la Australian Open. Lupta a fost fabuloasa

sport

Simona Halep a pierdut sambata finala de la Australian Open.

Tenismena romana a fost invinsa in ultimul act la turneul de Grand Slam de la Melbourne de Caroline Wozniacki, dupa un joc incredibil, care a durat aproape trei ore.

Sportiva daneza s-a impus in trei seturi, cu 7-6, 3-6, 6-4.

Simona Halep, vizibil afectata fizic, a egalat scorul la seturi, 6-7 (2), 6-3, din finala de la Australian Open, pe care o disputa cu daneza Caroline Wozniacki.

Halep a servit mai bine la inceputul setului secund decat a facut in primul, a condus cu 1-0, apoi cu 2-1, dupa un ghem in care a salvat patru mingi de break. La 2-2 si 40-15, romanca i-a cerut arbitrului de scaun interventie medicala. Ea a reusit sa castige ghemul si sa conduca, scor 3-2, pe tabela, apoi, in pauza ce a urmat, medicul turneului i-a luat tensiunea jucatoarei romane, care a revenit pe teren dupa 3-4 minute de pauza.

Wozniacki a egalat la 3, dar Halep, desi afectata fizic, a lua din nou conducerea si, mai mult, a reusit primul break al setului secund, ducand scorul la 5-3. In ghemul urmator, in care s-a aflat la sevrviciu, a revenit de la 15-40, a avut apoi doua mingi de set ratate, a mai salvat o a treia minge de break, inainte de a lua setul, cu 6-3, dupa o ora si 38 de minute de la start

Ea a cerut pauza de vestiar inaintea decisivului.

Setul decisiv a fost unul dramatic. Wozniacki a avut 2-0 si 3-1, dar Simona a revenit si a condus cu 4-3, moment la care daneza a cerut interventia medicului. Imediat, Caroline a castigat doua game-uri, a facut 5-4. Halep a servit cu succes pentru a ramane in meci si a egalat la 5.

Ultimele puncte din meci au fost incredibile. La 30-15, Halep a facut dubla greseala, iar la 30-30, daneza a castigat un punct dramatic, in care s-a aparat uluitor. La mingea de meci, in care Halep a atacat constant, Simona a trimis mingea in fileu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: