politica

Sindicalist, dupa ce a vorbit cu Ciolacu: „De gargara suntem satui. O sa-l credem pe Ciolacu in momentul in care o sa ne primim in totalitate drepturile salariale restante”

Sindicalistii din Politie anunta ca nu au incredere in promisiunile lui Marcel Ciolacu: „De gargara suntem satui”.

Sindicalistii de la Europol au protestat vineri in fata sediilor centrale ale PSD si PNL. Marcel Ciolacu a tinut sa iasa si sa le promita ca va vorbi in coalitia de guvernare despre d0leantele lor: „Guvernul are datoria sa le rezolve!”.

„In fata sediului PSD, Marcel Ciolacu a declarat ca solicitarile noastre sunt corecte si ca va face demersuri sa ne primim o parte din drepturi. De gargara suntem satui. O sa-l credem pe Ciolacu in momentul in care o sa ne primim in totalitate drepturile salariale restante si le cam vrem acum, ca ne-am saturat de amanari si promisiuni nerespectate.

La sediul PNL nu ne-a bagat nimeni in seama, nici macar portarul. Asta e nesimtire crasa, dar nu aveam asteptari de la Florin Citu si oricum nu ar fi fost convingator, fiindca a fost prim-ministru, timp de un an si si-a batut constant joc de noi si de drepturile noastre”, a relatat politistul Radu Dutu pe Facebook.

„Ca sa inteleaga oricine pentru ce protestam, imaginati-va ca un om se angajeaza pe un salariu de 3000 de lei net, insa, la finalul lunii, constata ca primeste doar 2500 de lei. Dupa cateva luni, isi intreaba angajatorul de ce nu ii plateste salariul intreg, insa acesta il duce cu zaharelul sau ii spune ca firma are probleme financiare si e nevoie de bani pentru investitii, asta in timp ce isi mai angajeaza o secretara.

Dupa cateva luni, angajatul insista sa isi primeasca banii pe care nu i-a primit, astfel ca primeste sume de 75,23 de lei sau 113,96 lei, cu promisiunea ca isi va primi si restul de bani cand firma se va redresa financiar, asta in timp ce patronul isi petrece vacantele prin insule exotice, impreuna cu cele trei secretare si isi schimba autoturismul cu ultimul model aparut.

Sunt ani de zile de cand suntem dusi cu zaharelul atunci cand vine vorba sa ne primim sumele de bani pe care Ministerul Afacerilor Interne ni le fura constant din salarii. De fiecare data, protestele noastre au fost duse in derizoriu de politicienii aflati la guvernare si de jurnalistii platiti de ei, ba ca vrem mariri salariale, ba ca luam oricum prea multi bani. Cum adica luam prea multi bani? In comparatie cu ce sau cu cine?

Ca politist, ai parte de cetateni dificili, tafnosi, caposi, grei de cap, nervosi, bolnavi psihic etc. Trebuie sa-ti pastrezi calmul cu fiecare in parte si sa ai suficienta rabdare cu ei, pana ii faci sa inteleaga consecintele faptelor lor. Rabdarea si calmul inseamna stres pe care il acumulezi constant, astfel ca, atunci cand vei implini varsta de pensionare, vei fi extrem de uzat fizic si psihic.

Nu mai vorbim de riscuri de tot felul. Si pentru ce toate sacrificiile astea? Ca sa ni se spuna ca avem salariile prea mari si ca suntem hapsani fiindca cerem sa fim platiti corect, in conformitate cu prevederile legii si sa nu mai fim amanati de fiecare data, dupa ce toti ceilalti si-au primit drepturile?

Politicienii exploateaza antipatia populatiei fata de institutie si a fost usor de fiecare data sa instige oamenii impotriva noastra, ca si cum am fi niste milogi care, dupa ce ca avem salarii „fabuloase”, mai suntem si hapsani. E adevarat ca sistemul e sub orice critica din multe puncte de vedere si sunt multiple exemple cand institutia a gafat catastrofal, dar ce nu se spune e ca acest sistem e mentinut astfel chiar de acesti politicieni cinici care instiga, prin faptul ca, in loc sa creeze mecanisme prin care cei mai buni politisti sa ajunga sa ocupe functii de conducere pe baza de merite, astfel incat sa gestioneze eficient resursele si problemele institutionale, pe aceste functii ajung tot felul de lachei ai politicienilor care, ei insisi, prin actiunile lor la comanda politica, ajung sa strice imaginea institutiei de sute de ori mai mult decat un politist simplu care a ajuns sa fie demotivat de sistem pentru a isi mai face treaba in mod corespunzator.

Obiectiv privind lucrurile, dincolo de parerea buna sau rea despre institutie a fiecaruia, profesia de politist nu trebuie platita corespunzator? E vina noastra, a politistilor simpli, ca suntem condusi de slugi care raspund la comenzi politice si care nu pot manageria competent acest sistem?”, a explicat politistul.

Marcel Ciolacu a cerut vineri Guvernului sa mareasca salariilor angajatilor din Politie, in acord cu solicitarile sindicalistilor din aceasta structura. Sindicalistii au protestat in fata sediului PSD iar anuntul lui Ciolacu a venit dupa ce s-a intalnit cu liderii acestora.

„Am discutat astazi cu delegatia sindicatelor din Politie si din Politia Penitenciara despre ingrijorarile privind aplicarea Legii Salarizarii Unitare. I-am asigurat ca voi duce mesajele lor in Coalitia de guvernare si ca voi solicita ministrului Bode sa gaseasca #solutii pentru ca transa a treia din Legea Salarizarii sa fie prevazuta in Bugetul pe anul 2022.

Voi ramane in contact cu reprezentantii sindicatelor pentru a gasi solutii pentru toate problemele cu care se confrunta politistii. Solicitarile lor sunt extrem de corecte, iar guvernul are datoria sa le rezolve!”, a transmis Ciolacu pe Facebook.

PSD, partid pe care Ciolacu il conduce, este insa principalul partid de guvernare, avand chiar ministrul Finantelor.

Cateva zeci de sindicalisti au venit, vineri, la sediul central al Partidului Social Democrat din Kisellef. Sindicalistii au protestat cu pancarte pe care scrie: ”Jos Mafia din Ministerul de Interne”, ”Jos Mafia din Politia Romana”, ”Legea Salarizarii nu M.A.I este unitara!”

EUROPOL a transmis, printr-un comunicat, ca ”politistii nu vor salarii marite, ci vor doar plata acelor drepturi prevazute inca din anul 2017 in Legea salarizarii”.

”Din 2007, politistii nu au mai avut parte de mariri salariale. Norocul nostru a fost cresterea salariului minim pe economie, pentru ca altfel aveam si acum salariul de 1.100 lei, cum era in 2013. Facem un apel catre toti politistii, sindicalizati sau nesindicalizati, sa participe activ la programul de proteste pe care l-am pregatit, ca un ultim semnal de alarma inaintea blocarii activitatii”, se precizeaza in comunicatul sindicatului EUROPOL.

„Ne-a ajuns cutitul la os. Nu mai acceptam sa fim bataia de joc a Guvernului. Nu mai acceptam sa fim folositi pe post de mercenari ai interdictiilor aplicate in numele ‘COVIDULUI’. NU mai acceptam sa indeplinim sarcini pe care nu le avem in fisa postului. NU mai suntem dispusi sa ramanem fraierii sistemului bugetar, in timp ce pentru alte categorii bugetare Legea salarizarii deja se aplica in integralitate”, se mai afirma in comunicat.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Momentul crimei din Crangasi a fost filmat de un sofer. Ucigasii sustin ca s-au aparat, imaginile arata altceva – Video

Un sofer aflat in trafic in zona Parcului Crangasi a inregistrat momentul in care cei…

2 ore ago

Ciolacu, o noua balba. A spus la Constanta „onorata instanta” in loc de „onorata asistenta”

Premierul PSD Marcel Ciolacu a comis o noua gafa, miercuri, in timp ce participa la…

5 minute ago

Fostul sef al Politiei Costinesti a refuzat sa fie testat dupa ce a fost prins conducand „imprudent” prin Mangalia. S-a ales cu dosar penal

Fostul sef al Politiei Costinesti a fost prins in trafic, marti, in timp ce conducea…

32 de minute ago

SUA vor o forta multinationala cu participarea statelor arabe in Gaza. Trei state arabe au anuntat ca sunt dispuse sa trimita trupe

Administratia Biden incurajeaza statele arabe sa se alature unei forte de mentinere a pacii care…

37 de minute ago

O tanara supradotata din Statele Unite, care a intrat la facultate la 10 ani, si-a luat doctoratul in medicina la 17 ani

Participarea lui Dorothy Jean Tillman II la festivitatea de absolvire a Universitatii de Stat din…

2 ore ago

Carabinierii italieni au descoperit o retea de traficanti italo-albaneza, care se pregatea sa transporta droguri cu submarinul prin Marea Adriatica – VIDEO

Carabinierii Departamentului de Investigatii al Comandamentului Provincial Torino au arestat mai multi membri ai unei…

O oră ago