Sindicalistii lui Coarna (PSD), din nou in fata Guvernului. Cer ca pensiile speciale ale militarilor sa creasca. Citu, catalogat drept „nemernic”

news

Sindicalistii din Politie au protestat din nou, marti, in Piata Victoriei si in fata Palatului Parlamentului fata de inghetarea salariile si de anularea indexarii pensiilor speciale ale militarilor cu rata inflatiei. Presedinte al SNPPC, organizatia care i-a adus pe protestatari, a fost pana la alegeri Dumitru Coarna, actual deputat PSD.

Sincidicalistii au anuntat la Antena 3 ca l-au amendat simbolic pe premierul Florin Citu.

”De aproximativ doua luni de zile, sindicatul nostru este sesizat zilnic cu privire la faptul ca un nemernic de conducator auto conduce pe soselele Romaniei cu o masina care are numarul Bucuresti 2021 GUV. Aceasta masina a fost depistata astazi, conducand haotic pe strazile Bucurestiului, dar si a Romaniei si am constatat ca la volan este un domn Citu care habar nu are sa conduca aceasta masina care se numeste Guvernul Romaniei. Drept urmare, am luat decizia ca in baza Legii 153 din 2017, legii 223 din 2015, Ordonantei de Urgenta 226, sa sanctionam acest Guvern nemernic si sa aplicam sanctiunea suspendarii sale pe timp nelimitat. Ne-am saturat de minciunile lor, ne-am saturat de modul grotesc in care incearca sa ascunda sub pres incompetenta. Sa plece acasa, sa lase pe altii competenti care sa conduca aceasta tara”, a declarat Zerca Vasile, lider SNPPC Constanta, la Antena 3.

Potrivit SNPPC, printre revendicarile transmise oficial prim-ministrului Florin Citu, se afla abrogarea art. I din OUG 226/2020, prin care se anuleaza aplicarea etapizata a Legii-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice (art. 38), de la 1 ianuarie 2021, respectiv acordarea a 1/2 din diferenta salariala rezultata dintre cuantumul actual si cel prevazut in lege, pentru 2022.

De asemenea, pe lista de revendicari se mai afla abrogarea art. VIII (7) din OUG 226 / 2020 care anuleaza indexarea pensiilor militare de stat, cu rata inflatiei, in cursul acestui an, prin derogare de la Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificarile si completarile ulterioare.

Totodata, sindicalistii din politie mai solicita eliminarea discriminarii politistilor judiciaristi – specialistilor din structurile de investigatii criminale, de combatere a criminalitatii organizate, de actiuni si interventii speciale, din centrele de arest-transfer, criminalistilor etc., cu privire la sporul pentru risc si suprasolicitare neuropsihica, acordat in prezent conform Legii 153/2017;

Printre solicitari se mai afla actualizarea normei lunare de hrana acordate personalului MAI, dat fiind faptul ca actuala valoare nu a fost actualizata cu indicii preturilor de consum ai produselor alimentare, asa cum acestia sunt stabiliti de Institutul National de Statistica.

Pe lista de revendicari se mai afla incadrarea unitara a personalului contractual din cadrul MAI, in grupe de munca, deoarece este tratat discriminatoriu, in prezent, din acest punct de vedere, precum si acordarea unui supliment salarial pentru risc medical si angajatilor din Ministerul Afacerilor Interne, aflati, inca din data de 16 martie 2020, in prima linie a combaterii si prevenirii efectelor pandemiei medicale.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: