Sindicalistii PSD au venit la Palatul Cotroceni pentru a cere salarii mai mari. Sindicatul lui Coarna, foarte vocal

news

Aproximativ 100 de sindicalisti au protestat, luni dimineata, intre orele 10.00-12.00  in fata Administratiei Prezidentiale, solicitand o crestere mai mare a salariului minim si cresterea tuturor salariilor.

Sindicalistii fac parte din Cartelul Alfa si din Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual, care a fost condus de actualul deputat PSD Dumitru Coarna.

Sincicalistii au cerut di majorarea normei de hrana, abrogarea mai multor documente care anuleaza sau intarzie acordarea unor drepturi financiare, dar si conditii de munca mai avantajoase.

„Suntem la Administratia Prezidentiala sa cerem ca presedintele sa aplice prerogativele constitutionale, de mediere a unui conflict social dintre sindicate si Guvern si Parlament. Sigur ca se putea mari salariul minim cu mai mult de 41 de lei, pentru ca salariul minim inseamna venituri suplimentare la bugetul de stat. Ne deranjeaza minciuna cu care suntem confruntati, pentru ca in campania electorala toate partidele care fac acum coalitia de guvernare au promis un lucru si constatam ca in programul de guvernare au fost uitate toate promisiunile si eliminate din structura respectiva. Ori ca vorbim de salariul minim, ori de cadrul legislativ fiscal legat de forta de munca”, a declarat Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa.

„Nu cerem majorari salariale si pensii marite, cerem doar respectarea Legilor 153/2017 si 223/2015, nealterate de OUG 226/2020! Daca Guvernul cere politistilor sa respecte legea, noi cerem sa o respectam cu totii! Protestul nostru nu e doar pentru noi, e pentru toti angajatii din Romania, indiferent daca lucreaza la stat sau in mediul privat!”, au sustinut si  reprezentantii Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual – SNPPC, din Ministerul Afacerilor Interne.

Sindicalistii vor merge de luni si in fata sediilor partidelor, Ministerului Finantelor dar si Ministerului Muncii.

Sindicalistii Cartel Alfa au declansat actiuni de protest in perioada 14 ianuarie – 28 februarie.

Mai mult despre:

Comentarii: