news

Singura solutie pentru a nu se mai face de ras. Dancila nu mai vorbeste in public, isi trimite declaratiile gata scrise, si atent verificate, catre presa

Dupa ce s-a facut de ras la aproape fiecare aparitie publica prin gravele greseli de limba romana, Dancila a decis sa comunice prin intermediul comunicatelor de presa. Ea a tinut, duminica, sa transmita un mesaj scris privind marcarea Zilei NATO in Romania.

Astfel, in mesajul scris de consilierii lui Dancila, se afirma ca de la intrarea tarii noastre in NATO, Armata Romaniei s-a transformat intr-o armata cu adevarat profesionista, contribuind la operatii si misiuni ale Aliantei Nord-Atlantice.

“Marcam astazi Ziua NATO in Romania, pentru a 14-a oara, cu aceeasi incredere ca la inceput in garantia de securitate pe care ne-o ofera apartenenta la Alianta Nord-Atlantica. Toti acesti ani au insemnat o transformare profunda a Armatei Romane intr-o armata cu adevarat profesionista, dar si contributii substantiale ale Romaniei la operatiile si misiunile NATO”, a afirmat Viorica Dancila in mesaj.

Ea a mai spus ca Romania vrea sa demonstreze in continuare ca este un aliat credibil si stabil in regiunea Marii Negre.

“Este un parcurs pe care ni l-am asumat cu toata responsabilitatea, ne bucuram de increderea si respectul partenerilor nostri nord-atlantici si vrem sa demonstram in continuare ca suntem un aliat credibil si stabil in regiunea Marii Negre. Imi exprim respectul pentru toti cei care au contribuit la acest lucru, uneori, din pacate, chiar cu pretul sacrificiului supreme”, a mai declarat premierul.

Viorica Dancila a mentionat ca Romania isi respecta angajamentul fata de NATO privind alocarea a doi la suta din PIB pentru inzestrarea Armatei.

“Apararea reprezinta un sector prioritar, tinand cont de contextul geopolitic complicat si de provocarile de securitate cu care ne confruntam in ultima vreme. Romania isi respecta angajamentul fata de NATO privind alocarea a 2% din PIB pentru inzestrarea armatei, iar investitiile pe care le avem in proiect pentru perioada urmatoare vor viza achizitiile necesare de tehnica militara, dar si relansarea industriei de aparare romanesti. Sunt masuri cu caracter defensiv, nu impotriva cuiva, prin care Romania intelege sa contribuie la promovarea rolului Aliantei Nord-Atlantice pentru mentinerea pacii si securitatii internationale”, a mai afirmat Viorica Dancila in mesaj.

Citeste si: Dancila masacreaza limba romana si cu foile in fata. Spune apasat „privelegiat”, intr-un discurs oficial in Parlament despre viitorul Romaniei

Viorica Dancila s-a remarcat, aproape la fiecare iesire publica, prin numeroase greseli de exprimare. Chiar si cand a citit textul de pe foi ea a reusit sa pronunte gresit cuvintele.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Blue Origin, a lui Jaff Bezos, a lansat sase turisti in spatiu. 10 minute de zbor, dupa doi ani de pauza

Sase turisti "spatiali" au ajuns, pentru scurt timp, in spatiu la bordul rachetei New Shepard,…

28 de minute ago

Primar PSD din Gorj, dupa ce a lovit o femeie cu masina si a fugit: „Eu sunt bine”. Primarul este fan al Moscovei

Primarul comunei gorjene Stejari, Robert Paiusi, este cercetat de politisti dupa ce, duminica, a acrosat…

45 de minute ago

Elicopterul care il transporta pe presedintele iranian Raisi, in Azerbaidjan, implicat intr-un incident. Acesta ar fi efectuat o aterizare fortata

Elicopterul care il transporta pe presedintele iranian Ebrahim Raisi, in timpul vizitei acestuia in Azerbaidjan…

3 ore ago

Omul de incredere al lui Alexei Navalnii spune ca „nu va renunta niciodata” la lupta impotriva lui Putin

Leonid Volkov, cel care a fost atacat cu brutalitate in luna martie, spune ca impartaseste…

3 ore ago

Israelul a lovit o tabara de refugiati din centrul Fasiei Gaza. Cel putin 31 de morti

Lovituri aeriene israeliene au provocat, duminica dimineata, moartea a cel putin 31 de persoane in…

4 ore ago