Singurul transfer civilizat de mandat. Predoiu: „Am discutat cateva ore bune cu d-na Birchall despre prioritatile Ministerului Justitiei”

politica

Noul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, anunta ca a discutat „cateva ore bune” cu fost ministru, Ana Birchall, despre situatia din minister. Birchall este singurul ministru din Cabinetul Dancila care a avut un transfer civilizat al mandatului, activitatea sa fiind de altfel laudata de Klaus Iohannis.

„Ieri, am discutat cateva ore bune cu d-na Birchall despre prioritatile Ministerului Justitiei. A fost o discutie utila la ‘primirea-predarea’ ministerului. Acum urmeaza faza de lamurire ‘cu propriile simturi’.

Cateva zile activitatea mea va fi concentrata pe sprijinirea colegilor din Guvern in reorganizarile institutionale, ca urmare a trecerii de la formula cu 24 ministere la formula cu 16 ministere.

In paralel, am avut deja discutii telefonice cu Presedintele CSM, Vicepresedintele CSM si Procurorul General interimar, transmitand, pe langa cuvenitele mesaje de bun (re)gasit, determinarea de a indeplini agenda Guvernului PNL in interesul cetatenilor si al Justitiei.

Voi avea discutii, in zilele urmatoare, cu compartimentele interne ale Ministerului si cu institutiile din raza de competenta a Ministerului Justitiei, incepand cu Administratia Nationala a Penitenciarelor, Agentia Nationala a Bunurilor Indisponibilzate, Directia Nationala de Probatiune si continuand cu toate celelalte”, a scris Predoiu pe Facebook.

Ana Birchall a fost laudata, marti, de presedintele Klaus Iohannis in cursul ceremoniei de predare-primire a mandatului de ministru al Justitiei. Birchall este singurul ministru PSD care a primit cuvinte de apreciere din partea sefului statului.

„Doamna ministru Ana Birchall, va multumesc pentru munca depusa in acest mandat, dati-mi voie sa fac o apreciere a mandatului si muncii dvs.

Am constatat ca v-ati implicat total in rezolvarea problemelor care v-au revenit. Am constat, doi, ca au fost situatii critice in care ati fost in contrasens cu conducerea Guvernului si a partidului si am apreciat aceasta postura pe care ati avut-o, pentru sistemul de justitie, nu pentru niste politruci care au incercat sa subjuge justitia”, a declarat Iohannis la Ministerul Justitiei.

Mai mult despre: ,

Comentarii: