Site pentru femei: „Gabriela Firea, o OFENSA la adresa noastra. Are 2 calitati: NIMIC si mult tupeu”

politica

Site-ul feminist sereniti.ro publica un comentariu foarte critic la adresa Gabrielei Firea, candidatul PSD pentru functia de primar al Bucurestiului. Firea este considerata o „ofensa la adresa femeilor”.

Sereniti.ro considera ca Firea se caracterizeaza prin doua calitati, „nimic si mult tupeu”. Iata articolul:

„Rar imi este dat sa simt cum mi se strange pielea pe mine de jena atunci cand vorbeste cineva. Stiti senzatia aia cand ti se face sufletul arc, stomacul ghem si gura punga de rusinea cuiva?

Gabriela Vranceanu Firea este o ofensa la adresa femeilor. Si, cand zic femei, nu zic feminitate, frumusete sau eleganta, ca nici nu mi-a trecut prin cap sa le asociez cu doamna Pandele, ci ma refer la acele calitati esentiale unei femei politician care sa o recomande pentru viata publica administrativa si anume: integritate, verticalitate, carisma, competenta, profesionalism si caracter.

Avea bunica-mea un fel de cunostinta care mai aparea neinvitata pe la clubul lor de cafele si telenovele. Dincolo de faptul ca vorbea in timpul filmelor, avea un tic verbal. De cate ori aparea un barbat frumos pe ecran, zicea de trei ori la rand un Tatal Nostru al ei personal “Manca-i-as io pulica lui de barbat frumos!”.

Sunt convinsa ca o astfel de inchinaciune are si doamna Pandele ori de cate ori simte miros de bani “Hali-v-as io Euroii de prosti ce sunteti!”.

Recunosc, mi se pare fascinant tupeul Gabitei. Ea este o tipologie de femeie in politica si aduce foarte tare cu modelul Elena Ceausescu. Este incredibil cum un om complet nepregatit, pe care nu il legitimizeaza nimic intr-o functie administrativa importanta, care nu are niciun fel de experinta politica iese in fata si spune ca vrea sa devina Primar al Capitalei. Sustinuta, bineinteles, de miezul coruptiei, PSD-ul.

Ce este si mai trist este ca ea si altele asemeni ei sunt femeile care au reusit sa se afirme: Cristiana Anghel, Maria Grapini, Elena Udrea, Elena Basescu, Iacob Ritzi, toate unite sub acelasi mix de 2 calitati: NIMIC si mult tupeu. Aceste femei sunt dovada vie ca oricine poate reusi in politica. Daca ele au putut, d-apai o femeie competenta? De asta, cotele de gen sunt doar o alta mizerie propusa de PNL, care nu are nimic de-a face cu feminismul, ci doar cu ipocrizia si interesele proprii. Cotele de gen sunt o jignire pentru orice femeie cu principii etice si o insulta la egalitarism. Femeile destepte pot reusi si fara cotele de gen si nu ar accepta niciodata functii pe motivul ca sunt femei. Daca am promova competitiea, competitivitatea si capacitatea, poate mai multe femei decente ar fi interesate sa ajunga in Parlament. Cotele de gen nu fac altceva decat sa inmulteasca Gabriele Firea in randul parlamentarilor, nu corespund conceptului de egalitate si fac parte dintr-un concept sexist”.

Citeste continuarea pe sereniti.ro.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: