Situatie penibila pentru Romania. Analfabetul Danut Andrusca a condus la Bruxelles o delegatie a Romaniei si chiar a incercat sa discute cu oficialii UE

news

Ministrul Economiei, Danut Andrusca, a ridicat, la Bruxelles, problema produselor alimentare si a altor produse de consum care au ambalaje si marci identice, dar compozitii si caracteristici diferite pentru statele est-europene in comparatie cu alte parti ale pietei unice, sustinand ca regimul diferit aplicat consumatorilor ar trebui interzis in Uniunea Europeana, informeaza un comunicat al ministerului de resort, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, ministrul Economiei, Danut Andrusca, a condus delegatia Romaniei la lucrarile Consiliului Uniunii Europene Competitivitate – COMPET, sectiunea Piata Interna si Industrie, ce a avut loc in data de 12 martie la Bruxelles.

‘Regimul diferit aplicat consumatorilor ar trebui interzis in UE. Problema duala a calitatii are un impact puternic asupra consumatorilor, in special asupra celor din Europa de est. Orice propunere legislativa pe aceasta tema trebuie sa fie clara si trebuie analizata si discutata cu atentie, fiind de dorit interzicerea unui regim diferit aplicat consumatorilor in UE’, a declarat Danut Andrusca.

Ministrul Economiei a anuntat ca Romania isi propune organizarea la Bucuresti, pe durata Presedintiei Romaniei a Consiliului Uniunii Europene, a ceremoniei pentru incheierea lucrarilor Forumului Pietei Interne 2018 – 2019, un eveniment important care va oferi un generos cadru de dialog pentru o evaluare de etapa si pentru identificarea tendintelor, in perspectiva unui nou deceniu de transformari economice. Totodata, oficialul roman a anuntat si intentia de a organiza un eveniment care sa marcheze implinirea a 25 de ani de functionare a pietei unice europene, in luna mai a acestui an, la Bucuresti.

Consiliul UE Competitivitate isi propune sa impulsioneze competitivitatea si cresterea economica a Uniunii Europene, pe agenda de lucru a acestei reuniuni aflandu-se patru teme importante: Semestrul European cu privire la Digitalizarea economiei UE, Politica industriala si adoptarea Concluziilor Consiliului privind strategia UE referitoare la politica industriala pentru competitivitate, crestere si inovare, piata unica la 25 de ani si calea de urmat pentru dezvoltarea acesteia, bilantul competitivitatii, cu accent, in special, asupra impactului si a consecintelor economice provocate de restrictiile din domeniul serviciilor.

In acest context, ministrul Economiei, Danut Andrusca, a prezentat pozitia Romaniei pe fiecare dintre subiectele de agenda. Astfel, cu referire la digitalizarea economiei UE, ministrul Andrusca a aratat ca Romania sustine necesitatea dezvoltarii competentelor digitale si implementarea agendei e-skills si educatia STEM (stiinta, tehnologie, inginerie si matematica) pentru asigurarea unei forte de munca digitale si a unui management digital al companiilor.

Lucrarile Consiliului UE Competitivitate au inclus si dezbateri pe tema viitoarei initiative a Comisiei Europene – Noul Acord pentru Consumatori – in prezenta comisarului european pentru justitie, Vera Juorova. In acest context, Danut Andrusca a ridicat problema produselor alimentare si a altor produse de consum care au ambalaje si marci identice, dar compozitii si caracteristici diferite pentru statele est-europene in comparatie cu alte parti ale pietei unice.

Comisarul Jourova a fost de acord ca regimul diferit aplicat consumatorilor ar trebui interzis in UE, in conditiile in care problema duala a calitati are un impact puternic asupra consumatorilor, in special asupra celor din statele membre est-europene.

In marja reuniunii Consiliului UE Competitivitate, ministrul Andrusca a discutat succint cu comisarul european pentru piata interna si industrie, Elzbieta Bienkowska, in perspectiva vizitei pe care o acesta o va efectua in Romania in cursul lunii mai 2018.

Reuniunea de la Bruxelles s-a inscris in randul actiunilor incluse pe agenda presedintiei bulgare a Consiliului UE si a avut drept participanti ministrii UE cu atributii in domeniul industriei si cresterii competitivitatii. Lucrarile au fost prezidate de Emil Karanikolov, ministrul bulgar al Economiei.

Din delegatia Romaniei au facut parte Anca Magdalena Chiser – secretar de stat in Ministerul Economiei si Cristina-Oana Ciobotaru – consilier superior in cadrul Directiei Afaceri Europene si Relatii Internationale, Serviciul Afaceri Europene, Ministerul Economiei.

Comisia Europeana a fost reprezentata de comisarul pentru piata interna, industrie, IMM-uri si antreprenoriat, Elzbieta Bienkowska, comisarul pentru economia si societatea digitala, Mariya Gabriel, de comisarul pentru concurenta, Margrethe Vestager, si de comisarul pentru justitie, consumatori si egalitatea de gen, Vera Jourova.

Reamintim ca Danut Andrusca are mari probleme de exprimare chiar si in limba sa materna.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: ,


loading...

Comentarii: