externe

„Slava Ucrainei”. Primele imagini cu voluntari SUA in lupta pe frontul din Ucraina. Au ajutat la infrangerea rusilor la est de Kiev – Video

Voluntari SUA au fost filmati in timpul luptelor care au avut loc la periferia Kievului. Fortele ucrainene au reusit sa recucereasca joi mai multe localitati aflate la 35 de kilometri la est de Kiev.

Iata imaginile cu voluntarii americani:

Fortele ucrainene au recucerit orase si pozitii defensive la periferia estica a Kievului, a anuntat vineri Ministerul britanic al Apararii.

„In urma contraatacurilor ucrainene, fortele rusesti s-au retras pe liniile de aprovizionare supraextinse. Contraatacurile au permis Ucrainei sa reocupe orasele si pozitiile defensive pana la 35 de kilometri la est de Kiev”, a declarat ministerul.

„Este probabil ca fortele ucrainene sa continue sa incerce sa impinga fortele rusesti inapoi de-a lungul axei nord-vestice de la Kiev spre aerodromul Hostomel”, a precizat ministerul.

Intre timp, inaintarea fortelor rusesti spre orasul portuar Odesa, de la Marea Neagra, a stagnat, a precizat ministerul.

„Fortele rusesti incearca in continuare sa ocoleasca Mikolaiv in timp ce incearca sa se indrepte spre vest, spre Odesa, progresul lor fiind incetinit de probleme logistice si de rezistenta ucraineana”, a adaugat ministerul.

Potrivit relatarilor oficiale ale Kievului, fortele ucrainene au recucerit teritoriul la est de Kiev in urma luptelor intense de joi, anuland castigurile anterioare ale Rusiei. Videoclipuri de pe retelele de socializare, geolocalizate de CNN, au aratat trupe ucrainene impreuna cu cateva blindate rusesti capturate in mica asezare Lukianovka, la aproximativ 55 de kilometri est de capitala.

 

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Orasul bulgar de la Marea Neagra care l-a impresionat pe Macron: „Este printre destinatiile europene de top”

Orasul bulgar Varna (de la Marea Neagra) se numara printre destinatiile europene de top pe…

18 secunde ago

Rares Bogdan: „Cand o sa am eu parul lung, atunci o sa castige PSD-istii la Iasi”

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan exclude posibilitatea ca PSD sa castige Consiliul Judetean Iasi, detinut in…

13 minute ago

Beizadeaua Victor Micula a scapat de puscarie, desi a tras cu mitraliera pe un pod din Oradea. Curtea de Apel l-a condamnat cu suspendare

Curtea de Apel Oradea decis sa il condamne la inchisoare cu suspendare pe Victor Micula…

2 ore ago

Un algerian disparut in anii 1990, gasit viu in pivnita unui vecin dupa 27 de ani

Un barbat din Algeria a fost gasit in viata in pivnita vecinului sau, dupa ce…

O oră ago

Accident in Sectorul 3 al Capitalei. Doua persoane au ajuns la spital dupa ce o masina s-a ciocnit cu un tramvai

Doua persoane au ajuns sambata la spital in urma unui accident in Sectorul 3 al…

45 de minute ago