Slugarel nu are liniste. Atac violent, inainte de Craciun, la adresa a doua judecatoare: Livia Stanciu si Cristina Tarcea

politica

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, duminica seara, intr-o interventie telefonica la Antena 3, ca in opinia sa ”este exclusa eroarea” la fosta si actuala presedinta a ICCJ, Livia Stanciu si Cristina Tarcea, la formarea completurilor de cinci judecatori la instanta suprema si ca a fost „o evidenta sfidare”. ”De principiu, fiecare trebuie sa raspunda in limita faptelor sau actelor pe care le-a comis. (…) Ele sunt si mai grave cand sunt comise pentru a incalca drepturile si libertatile cuiva”, a mai afirmat Toader.

Intrebat daca se poate vorbi de o eroare, de faptul ca nu au inteles legea Livia Stanciu si Cristina Tarcea, atunci cand au constituit completurile de cinci judecatori, Tudorel Toader a afirmat: ”Eu n-as vorbi de cuvantul eroare, ca judecatorii la nivelul acela nu pot fi in eroare. Dupa parerea mea eroarea este exclusa, dupa parerea mea a fost o evidenta sfidare. (…) Daca nici a treia oara judecatorii din suprem nu au inteles, permiteti-mi sa spun ca suntem intr-o atitudine de sfidare”.

Ministrul Justitiei a mai spus ca e regretabil ceea ce se intampla, faptul ca atatea hotarari judecatoresti definitive sunt supuse procesului de contestatie in anulare.

”Constituirea completurilor este de ordine publica. Ea e lovita de nulitate absoluta. Nu poti sa spui sa ramana condamnat chiar daca l-a judecat un complet ilegal constituit”, a adaugat Toader, citat de news.ro.

Intrebat daca nu ar trebui sa si raspunda pentru acest lucru Livia Stanciu si Cristina Tarcea, ministrul a afirmat: ”De principiu fiecare trebuie sa raspunda in limita faptelor sau actelor pe care le-a comis. (…) Ele sunt si mai grave cand sunt comise pentru a incalca drepturile si libertatile cuiva. (…) Ministrul nu face ancheta, de aceea am solicitat acea sectie speciala, iar orice roman care e nemultumit de activitatea un magistrat n-are decat sa se adreseze Inspectiei Judiciare”.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: