Slugarel nu se dezminte. Ministrul Justitiei ii ataca pe judecatorii care l-au condamnat pe Dragnea: „O decizie a CCR nu poate fi neglijata”

politica

Ministrul Justitiei Tudorel Toader a sustinut vineri, referitor la condamnarea lui Liviu Dragnea pentru instigare la abuz in serviciu, ca judecatorii din complet nu ar fi tinut cont de o decizie a Curtii Constitutionale. El a mai spus ca asteapta sa vada motivarea sentintei si a adaugat ca multi sunt condamnati in prima instanta si achitati ulterior sau invers.

Toader a comentat ca nu a existat unanimitate in completul de trei judecatori de la Inalta Curte, doi judecatori fiind pentru condamnare, iar altul avand opinie separata. El a mai afirmat ca nu se poate ca magistratii sa nu tina cont de o decizie a CCR la care a participat el insusi pe vremea cand era judecator constitutional si care vizeaza abuzul in serviciu.

Ministrul a calificat decizia de condamnare ca fiind una ”interpretativa”, si a completat ca asteapta motivarea sentintei. ”Vreau sa va spun cu deplina convingere ca o decizie a CCR nu poate fi neglijata chiar daca legiuitorul nu pune textul legii in acord cu decizia”, a comentat Toader. ”Multi sunt condamnati si apoi achitati sau sunt achitati si apoi condamnati”, a adaugat el.

Intrebat daca Liviu Dragnea ar trebui sa isi dea demisia din fruntea Camerei Deputatilor, Toader a spus ca nu vrea sa se pronunte pentru ca este o ”chestiune politica”. La insistentele jurnalistilor, el a sustinut ca fiecare beneficiaza de prezumtia de nevinovatie.

Liviu Dragnea a fost condamnat joi, in prima instanta, la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru instigare la abuz in serviciu, in dosarul angajarilor fictive.

PNL, USR si PMP i-au cerut demisia din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. La fel si miile de romani care au iesit in strada in Bucuresti si mai multe orase din tara.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: