Slugarel va fi dat afara din postul de rector al Universitatii din Iasi. Senatul Universitatii, semnal incurajator

news

Grupul civic Reset, care alaturi de alte 24 de organizatii a cerut demiterea lui Tudorel Toader din functia de rector al Universitatii ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iasi, anunta ca va fi primit intr-o audienta a Senatului Universitatii.

„Grupul civic Reset alaturi de cele 24 de grupuri civice din tara si Diaspora semnatare ale scrisorii adresate Senatului Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iasi a obtinut confirmarea unei audiente la Presedintele Senatului Universitatii. Intalnirea dintre reprezentantii grupului Reset si Presedintele Senatului va avea loc saptamana viitoare.

Ne exprimam increderea ca numai un dialog institutional civilizat si bazat pe argumente poate conduce la solutii constructive.

Grupul civic Reset se delimiteaza de orice actiune paralela care poate pune in pericol acest dialog institutional. In demersul nostru vedem in corpul didactic al Universitatii un partener deschis catre dialog, iar actiunile noastre nu au un scop coercitiv, ci dimpotriva, dorim sa ne exprimam tot sprijinul posibil in favoarea mediului academic, singurul capabil sa produca o schimbare benefica pe termen lung”, anunta Reset pe Facebook.

Zeci de organizatii civice din Romania si ale romanilor din diaspora solicita Senatului Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi sa il revoce din functia de rector pe Tudorel Toader. „Simpla asociere a numelui sau cu aceasta institutie reprezinta un stigmat si o sfidare la adresa intregului corp profesoral si a notiunii de verticalitate, integritate si … normalitate!”, afirma semnatarii.

Senatul Universitatii ia deja in calcul revocarea lui Tudorel Toader, insa acesta esta aparat de ministrul interimar al Educatiei, Rovana Plumb. Ea a avizat negativ noua carta universitara propusa de Senatul Universitatii Al.I. Cuza din Iasi, care prevede ca rectorul poate fi demis daca afecteaza imaginea universitatii.

Potrivit unor surse citate de Edupedu.ro, presedintele Senatului universitatii din Iasi doreste sa candideze pentru functia de rector, care in acest moment este ocupata de detestatul Tudorel Toader.

Unul dintre motivele enumerate de Ministerul Educatiei in actul de respingere a cartei este legat chiar de posibilitatea demiterii mult mai facile a rectorului, pe care Senatul universitatii a introdus-o in carta. Urmatoarele alegeri sunt in 2020, insa o eventuala demitere a lui Tudorel Toader ar grabi preluarea conducerii universitatii.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: