Slugile PSD din CCR vor sa-l sanctioneze pe Iohannis daca nu o revoca pe Kovesi. Anuntul este facut de Ciordache

politica

Presedintele Comisiei speciale pentru modificarea legilor justitiei, deputatul PSD Florin Iordache, afirma ca sanctiunile pentru nerespectarea deciziei CCR privind revocarea Laurei Codruta Kovesi de la conducerea DNA vor fi trecute in motivarea pe care o va prezenta Curtea in aceasta saptamana.

Intrebat daca exista vreo sanctiune in lege sau in Constitutie pentru neimplementarea deciziilor CCR, Iordache a spus ca sanctiunile vor fi trecute in motivarea deciziei privind revocarea sefei DNA, pe care o va prezenta Curtea in aceasta saptamana. “In aceasta motivare se va preciza si acest raspuns”, a spus Florin Iordache, citat de news.ro.

De asemenea, deputatul crede ca presedintele Klaus Iohannis va respecta fara indoiala decizia CCR si considera ca nu sunt normale atacurile din ultima perioada.

“Fara indoiala presedintele va fi cel care va respecta decizia CCR. Din punctul meu de vedere nu sunt normale atacurile care au venit in ultima perioada la nerespectarea unei hotarari a Curtii. Hotararile Curtii sunt general obligatorii si, atunci cand se publica in Monitorul Oficial, ca ne plac, ca nu ne plac, ele trebuie respectate, dar si Comisia de la Venetia, si GRECO si legislatia europeana au spus foarte clar ca o atacurile la CCR nu sunt normale. Sa asteptam cu deplina incredere motivarea de joi si cu totii trebuie sa respectam acea motivare”, a mai spus el.

Presedintele Klaus Iohannis a spus, intrebat daca ia in calcul sa nu respecte decizia CCR privind revocarea lui Kovesi, ca preocuparea sa este sa consolideze statul de drept si sa se asigure ca procurorii raman independenti. Iohannis a adaugat ca acestia nu trebuie sa fie in subordinea unui politician, fie el si ministru al Justitiei.

”Nu o sa comentez (decizia Curtii Constitutionale-nr.). Asa cum am spus, astept motivarea Curtii pe care o vom citi pana vom intelege ceva din ea, dupa care vom comunica ce voi face. Insa la momentul acesta pot sa va spun doua- trei lucruri care tin de aceasta tema. Aceasta decizie aparent vorbeste doar despre o chestiune foarte concreta de revocare sau nerevocare a procurorului sef al DNA. In realitate sunt mult mai multe teme care apar sunt si sunt readuse in discutie, bunaoara statutul procurorilor. Eu personal sunt convins, si voi actiona in consecinta, ca procurorii trebuie sa fie independenti. Ei nu trebuie in niciun caz controlati politic, nu pot fi in subordinea unui politician fie el si ministru”, a spus Iohannis.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Comentarii: