Sobolanii au mancat sute de kilograme de canabis intr-un depozit al politiei in nordul Indiei: „Sobolanii reprezinta o amenintare in aproape toate sectiile de politie”

life

Sobolanii din nordul Indiei au fost invinuiti ca au mancat sute de kilograme de canabis confiscat de la traficantii de droguri si stocate in depozitele politiei, potrivit CNN.

„Sobolanii sunt animale mici si nu se sperie de politie”, a spus o instanta din orasul Mathura, statul Uttar Pradesh, dupa ce a auzit ca politia locala nu a putut furniza aproape 200 de kilograme de canabis confiscat care ar fi trebuit sa fie folosit ca proba intr-un caz.

Documentele instantei arata ca politia a fost rugata sa furnizeze 386 de kilograme de canabis, dar acuzarea a semnalat instantei ca peste 700 de kilograme de marijuana stocate in diferite depozite din Mathura sunt infestate cu sobolani.

Si se presupune ca aceasta nu a fost prima lovitura data de rozatoare. Potrivit judecatorului, politia din Mathura da vina pe acestea pentru distrugerea a peste 500 de kilograme de canabis care fusesera confiscate in diferite cazuri si depozitate la sectia de politie Shergarh si la Politia autostrazilor.

Instanta a stabilit apoi liniile directoare pentru ca politia sa scoata la licitatie sau sa distruga canabisul.

„Sobolanii reprezinta o amenintare in aproape toate sectiile de politie. Prin urmare, trebuie luate masuri pentru a proteja canabisul confiscat”, se arata in documentul instantei.

Cu toate acestea, relatarile cu privire la succesiunea exacta a evenimentelor par putin neclare.

Dupa proces, seful politiei orasului Mathura, Martand Prakash Singh, a declarat pentru CNN ca stocurile de canabis au fost „distruse de ploi si inundatii” si nu de sobolani.

„Nu s-a facut referire la sobolani in (raportul depus la instanta)… politia a mentionat doar ca canabisul confiscat a fost distrus de ploi si inundatii”, a spus el.

Daca sobolanii sunt vinovati de consum de canabis, acum pot lua lucrurile… mai usor. Un studiu din 2016 al Universitatii din Columbia Britanica a constatat ca principalul ingredient psihoactiv din marijuana a facut sobolanii de laborator… lenesi.

In cadrul unui experiment, cercetatorii au antrenat 29 de sobolani sa aleaga intre o activitate simpla sau mai dificila pentru a castiga recompense

De obicei, sobolanii alegeau activitatea mai grea si mai plina de satisfactii, dar dupa ce au primit marijuana, aceiasi sobolani au ales activitatea mai usoara.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: