Soc la Russia 1 TV: „Un conflict cu NATO este inevitabil, trebuie sa producem mai mult armament. Vorbim despre ce se va intampla la primavara” – Video

externe

Un cunoscut analist militar rus a anuntat, la televiziunea de stat din Rusia, Russia 1, ca un conflict cu NATO este „inevitabil”. Razboiul cu NATO ar putea fi declansat chiar in aceasta primavara, a sustinut analistul, uimindu-l si pe realizatorul emisiunii.

„Trebuie sa producem mai mult armament modern si mai puternic avand in vedere inevitabilitatea unui conflict cu NATO in viitorul apropiat”, a spus analistul.

„Inevitabil?”, a intrebat socat realizatorul emisiunii.

„Practic, da. Totul merge in aceasta directie. Vorbim despre ce se va intampla la primavara. Polonia se pregateste sa atace Kaliningrad, deci probabilitatea unui conflict este foarte mare”, a completat analistul.

Citeste si: CNN, veste majora: Administratia Biden finalizeaza planul de a trimite rachete Patriot in Ucraina. Sunt citate trei surse de la Washington

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a anuntat ca trupele rusesti ar putea relua o ofensiva de amploare asupra Ucrainei in ianuarie sau februarie 2023.

„Cred ca abilitatea Rusiei de a lansa o ofensiva majora ar putea fi restabilita candva la sfarsitul lunii ianuarie sau in februarie. Asta este ceea ce incearca sa faca si ceea ce noi incercam sa impiedicam.

Nu spun ca acest lucru se va intampla cu siguranta. Dar, in cel mai bun caz, avand in vedere mobilizarea, recrutarea pe care au anuntat-o, antrenarea de noi recruti si deplasarea armelor lor grele in intreaga tara, ei pastreaza in mod clar speranta ca vor fi capabili sa treaca de apararea noastra si sa patrunda mai adanc in Ucraina”, a declarat Kuleba.

Kuleba a dat asigurari ca Ucraina face tot posibilul pentru a zadarnici aceste planuri. El a spus ca este convins ca rusii nu vor reusi.

Ministrul a mai spus ca Ucraina incearca sa puna capat razboiului cat mai curand posibil – dar nu este sigur cand se va incheia, desi ar fi grozav daca s-ar intampla in vara anului viitor.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: