Socialistul Timmermans, intrebat daca i-a reprosat ceva socialistului Dragnea. Cei doi fac parte din aceeasi familie politica

politica

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat joi referitor la discutia cu presedintele PSD, Liviu Dragnea, ca social-democratii mai degraba ar discuta despre locuri de munca, sanatate si invatamant, si mai putin despre reforma judiciara.

„Apropo de discutia mea cu presedintele Dragnea. Asa cum veti putea constata, si in alte state membre pe care le vizitez, eu sunt daltonist politic, ca sa zic asa, nu conteaza afilierea politica, nu conteaza partidul atunci cand vorbim despre separarea puterilor in stat, despre lupta impotriva coruptiei si asa mai departe. Am discutat foarte pe scurt pe teme politice si i-am spus urmatoarele, pentru ca s-a pus intrebarea de ce se lupta atat de mult social-democratia? Si i-am spus ca de la social-democrat la social-democrat. Noi, social-democratii, mai degraba am discuta cu oamenii nostri despre locuri de munca, despre securitate sociala, sanatate, invatamant si reformarea sistemului judiciar”, a raspuns Timmermans, intrebat ce a discutat cu Dragnea, avand in vedere ca fac parte din aceeasi familie politica europeana.

Totodata, Timmermans a spus ca, daca s-a discutat despre DNA in cadrul intalnirilor avute in Bucuresti, a fost la cererea sa.

„Daca problema DNA a fost ridicata astazi, a fost ridicata de mine, nu de interlocutorii mei. Si am avut niste discutii foarte clare, am intrebat, mi s-a explicat ce se intampla si cred ca acest dialog face parte dintr-o discutie deschisa. Acesta este denumit MCV. Astazi am indeplinit partea de cooperare si vreau ca aceasta cooperare sa se intensifice, de aceea am ridicat problema DNA”, a mai spus prim-vicepresedintele Comisiei Europene.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: