Sociologul Palada sustine ca AUR a explodat in sondaje dupa nunta lui Simion: „Nu o sa ma credeti”

politica

Mirel Palada, patronul casei de sondaje Sociopol, sustine intr-o postare pe Facebook ca AUR a crescut semnificativ in sondaje dupa nunta extrem de mediatizata a lui George Simion. Si Palada a fost unul dintre nuntasii prezenti la evenimentul de la Maciuca.

„Nunta lui Simion a produs consecinte puternice. Nu doar mediatice, rating si expunere. Ci si electorale. Nu va spun procente.

Din doua motive. A) oricum n-ati crede, ar trebui sa va… sa va… cum sa va spun eu ce-ar trebui sa va fac dupa ce aflati sondajul, in asa fel incit sa nu ma baneze din nou saracia asta de algoritm fascistoid? Intelegeti voi: ar trebui sa va…

In miscarile de procente care se intimpla zilele astea, tot soiul de voci savante, care se pricep evident atit la politica, dar mai ales la sondaje, clameaza ca de fapt electoratul USR si AUR este aproximativ acelasi. Un bazin general, nediferentiat de nemultumiti care se duce dupa flavourul zilei. Ieri, dupa intensii de la USR. Azi, dupa ce-au fost dezamagiti de useristi, dupa intensii de la AUR. Miine, cine stie. Alt flavour, alta patima, alt buluc electoral.

Permiteti-mi sa va contrazic. Nttt. Sint bazine total diferite. E la mintea cocosului atit din punct de vedere ideologic (precariat de ocupatii non-materiale, “de Excel”, vs precariat de ocupatii materiale, “de strung si sapa”). Dar se vede si din sondaje. Cind ii intrebi “cit de mult va traiti viata pe care v-o doriti?”, useristii prezinta simptome clare de bunastare, de multumire personala, de imbuibare de tip clasa de mijloc.

In schimb, votantii AUR sint de o furie cumplita. Aproape toti spun ca nu-si traiesc viata pe care o doresc. Deci atentie. Deci vedeti ca vine iarna. Adica frig si preturi si facturi. Si multa, multa suparare.

V-am spus ca nu va spun cit are AUR in sondaje? Oricum nu m-ati crede. Asa faceti voi. Nu credeti. Pina e prea tirziu. Asa ati facut si in 2020, cind v-ati straduit din rasputeri sa va auto-mintiti, sa nu credeti ca AUR intra in Parlament. Fix la fel veti face si acum. Nuuuu. Nu e adevarat. Nuuuuu. Sondajele minte. Nuuuuu. Palada e un ticalos care ne manipuleaza. Nuuuuuuu. Nu e adevarat…

Da, da. Visati, dragii mei. Visati. Visati pina o sa vina realitatea peste voi. Ghinion”, a scris Palada pe Facebook.

Palada a participat si el la nunta lui Simion, pozandu-se alaturi de mire si de cativa „jurnalisti”.

Intr-un sondaj CURS realizat in perioada 5 – 17 august 2022, AUR a fost cotat la 13%. CURS este patronat de Iosif Buble, un apropiat al conducerii PSD.

Mai mult despre: ,

Comentarii: