externe

Soferi romani opriti in Germania dupa ce au condus 30 de ore fara odihna

Un autocar plect din Romania a fost nevoit sa isi intrerupa cursa spre Franta dupa ce, la un control pe autostrada, politistii germani au constatat ca soferii conduceau de 30 de ore neintrerupt, potrivit Bihoreanul.

Potrivit televiziunii regionale Sudwestrundfunk, politistii au facut controale pe autostrazile A61, A6 si A 650, vineri, in Grunstadt, rezultatele fiind anuntate luni.

Cei doi romani au condus autocarul cu 42 de pasageri din Romania pana la o statie de camioane langa Grunstadt.
Documentele soferilor au aratat ca incheiasera o cursa dinspre Franta catre Romania cu doar trei ore inainte sa plece din nou spre Franta, ceea ce inseamna ca nu au luat pauza obligatorie.

Nu se stie daca pasagerii autocarului au fost transportati la destinatie de alti soferi sau au asteptat ca soferii cu care venisera din tara sa se odihneasca.

Atat soferii, cat si compania de transport vor primi „amenzi semnificative”, a anuntat televiziunea.

Jurnalistii de la Sudwestrundfunk mai spun ca, incepand din luna noiembrie, au fost prinsi mai multi soferi de autocar care nu au facut pauzele obligatorii.

Pe 11 noiembrie, de exemplu, tot la Grunstadt, la solicitarea unui pasager, politistii au descoperit ca un autocar cu 71 de pasageri „era pe drum fara oprire de trei zile”. Cei trei soferi au sustinut ca au condus cu randul, insa pasagerii i-au contrazis. In plus, politistii au descoperit ca acestia nici nu aveau permis de conducere pentru autocare. Soferii s-au ales cu dosare penale.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

5 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

5 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

5 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

5 ore ago