politica

Soferul baronului Buzatu este candidat PSD la CL Vaslui. Acesta a venit alaturi de sef in fata instantei din Vaslui – Video

Baronul PSD prins cu spaga in portbagaj, Dumitru Buzatu, a ajuns vineri la Tribunalul Vaslui in masina lui Alexandru Barbu, candidat PSD la Consiliul Local Vaslui. Buzatu s-a prezentat in fata instantei pentru a afla daca scapa de arestul la domiciliu.

Buzatu a fost adus cu masina de fostul sau consilier personal, Alexandru Barbu, care, de altfel, este si unul dintre candidatii PSD pe listele Consiliului Local al Primariei Vaslui, subliniaza Vremea Noua din Vaslui.

Intrebat de jurnalisti daca are emotii privind decizia instantei, Buzatu a raspuns, senin, ca „nu are emotii”.

Tribunalul Vaslui a mentinut, vineri, masura arestului la domiciliu in cazul presedintelui suspendat al Consiliului Judetean Vaslui, Dumitru Buzatu, acuzat de luare de mita, masura nefiind una definitiva.

„In baza art. 348 raportat la art. 207 Cod procedura penala, verifica si constata legalitatea masurii arestului la domiciliu, luata fata de inculpatul Buzatu Dumitru, prin Incheierea nr. 40/MPCP din data de 15.04.2024 pronuntata in dosarul nr. 2562/89/2023/a1.8 al Tribunalului Vaslui, ramasa definitiva la data de 17.04.2024, prin Incheierea nr. 98/CPC din 17.04.20204 a Curtii de Apel Iasi. Mentine masura arestului la domiciliu luata fata de inculpatul Buzatu Dumitru”, se arata in decizia instantei.

In cazul expertului Radu Judele, cercetat in acelasi dosar, instanta a decis mentinerea masurii controlului judiciar.

Tribunalul Vaslui a decis, pe 15 aprilie, plasarea in arest la domiciliu a fostului lider PSD Dumitru Buzatu, acuzat de luare mita, aflat pana atunci in arest la Penitenciarul Vaslui, decizie mentinuta ulterior de Curtea de Apel Iasi.

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Vaslui, Dumitru Buzatu, a parasit pe 17 aprilie Penitenciarul Vaslui.

Tribunalul Vaslui a dispus o serie de interdictii pentru Dumitru Buzatu odata cu decizia plasarii acestuia in arest la domiciliu.

Buzatu a fost prins in flagrant de procurorii anticoruptie cand primea 1,25 milioane de lei drept mita pentru a favoriza o firma sa obtina un contract. Banii au fost gasiti de anchetatori in portbagajul masinii acestuia, dupa ce fostul presedinte al Consiliului Judetean Vaslui i-ar fi primit intr-un restaurant. Dumitru Buzatu a fost arestat preventiv pe 23 septembrie 2023, in urma unei decizii date de Tribunalul Vaslui.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Surse: Ciolacu merge la Erdogan cu o propunere halucinanta, romanii sa intre doar cu buletinul in Turcia. Ar insemna ca si turcii sa intre doar cu buletinul intr-o tara UE

Premierul Marcel Ciolacu intentioneaza sa ii propuna presedintelui Turciei, Recep Erdogan, ca romanii sa poata…

5 ore ago

Campionatul european de surf pentru blanosi si tovarasii lor umani

Zeci de surferi cu blana si tovarasii lor umani au venit pe o plaja din…

5 ore ago

Monetaria Regala a Marii Britanii lanseaza o moneda care aniverseaza 80 de ani de la debarcarea din Normandia

Monetaria Regala a Marii Britanii a lansat o moneda care marcheaza cea de-a 80-a aniversare…

5 ore ago

Incendiu intr-o cladire dezafectata de pe Soseaua Stefan cel Mare. Au ars gunoaie menajere

Un incendiu a izbucnit, luni seara, intr-o cladire dezafectata de pe Soseaua Stefan cel Mare,…

5 ore ago

Julian Assange castiga dreptul de a face recurs impotriva extradarii

Julian Assange a castigat o victorie importanta in lupta sa juridica impotriva incercarilor SUA de…

5 ore ago