Soferul masinii anti-PSD, urmarit de Politie. Desi Ambasada Suediei il apara, politistii lui Carmen Dan i-au confiscat placutele

news

Razvan Stefanescu, posesorul autoturismului cu numarul M…EPSD, a fost oprit de un echipaj de politie in dimineata zilei de luni, care i-a suspendat permisul si i-a ridicat placutele de inmatriculare, desi Ambasada Suediei a precizat ca acestea sunt valide in toate tarile UE. Soferul acuza abuzuri.

„Dupa spusele lor, mi-au luat placutele pentru ca numerele nu sunt valabile, niciunul dintre ele. Vineri mi-au spus ca sunt valabile, astazi nu sunt valabile si permisul de conducere au spus ca se suspenda. Asa e legea. Pentru ca asa stie in lege, pentru ca am circulat cu un autovehicul neinmatriculat. (…) Am si foaie de la Registrul suedez ca se poate circula in Europa. Am sunat si la Ambasada ca a mai fost o tentativa pe 18, mi-a spus ca am voie sa circul cu masina. Am de gand sa-mi iau permisul inapoi, sa imi iau placutele inapoi. Mi se pare un abuz. Eu cred ca am fost urmarit. Cu o seara inainte era o motocicleta de politie si facea ture in jurul blocului meu. Eu stau in Balta Alba, pe 1 Decembrie m-au oprit dimineata. Au venit direct, sa dau jos placutele. Ei au venit cu scop, nu au stat sa verifice placutele, nimic. Pur si simplu au luat actele si mi-au spus sa scot placutele. Nu am vrut si le-au scos ei, i-am si filmat”, a declarat Razvan Stefanescu, pentru Mediafax.

In incercarea de a afla care este motivul pentru care Razvan Stefanescu a fost oprit in trafic, desi Ambasada Suediei a precizat ca poate circula fara probleme. MEDIAFAX a contactat reprezentantii Brigazii Rutiere. Acestia au confirmat faptul ca soferul a fost oprit in trafic si ca i-au fost ridicate permisul si placutele, insa au refuzat sa ofere alt raspuns oficial.

„In acest weekend, cateva site-uri din presa romaneasca au spus ca placutele de inmatriculare personalizate suedeze nu sunt permise in afara granitelor Suediei. Aceste informatii faceau referire la o masina inmatriculata in Suedia, cu placute de masina personalizate, care a fost in centrul atentiei presei in ultimele saptamani. Articolele s-au raspandit pe canalele social media si prin intermediul unor site-uri de presa care nu au verificat corectitudinea informatiei. Ulterior, unele dintre site-uri si-au sters sau modificat respectivele articole. Ambasada Suediei in Romania vrea sa clarifice faptul ca placutele de inmatriculare personalizate, emise de Agentia suedeza de Transport, sunt valide pentru calatoriile in Uniunea Europeana. Numerele personalizate ar trebui sa fie mereu insotite de documentele oficiale atat ale placutelor originale, cat si ale celor personalizate”, se precizeaza pe contul de Facebook a Ambasadei Suediei in Romania.

Un roman, care a starnit aprecieri, dar si critici in ultimele saptamani, se plimba prin tara cu un autoturism inmatriculat in Suedia, avand numarul de inmatriculare din Suedia M..EPSD.

La sfarsitul saptamanii trecute el a ajuns la Craiova, iar un ziar local a anuntat ca barbatului i s-ar fi deschis dosar penal, pentru conducerea unui autoturism ale carui numere de inmatriculare nu sunt valabile pe teritoriul tarii noastre. Politia din Dolj a infirmat informatia.

Razvan Stefanescu are doua numere de inmatriculare, unul oficial, si unul preferential, realizat in Suedia.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: