externe

Soldatii rusi care s-au intors din razboiul din Ucraina au comis peste o suta de crime in viata civila si cei mai multi vor fi trimisi inapoi pe front

Soldatii rusi care s-au intors din Ucraina au ucis 107 persoane de cand Moscova a lansat invazia la scara larga a vecinului sau in urma cu peste doi ani, relateaza publicatia independenta de investigatii The Moscow Times, citand dosare judiciare.

Publicatia a contabilizat condamnarile pentru crime violente ale celor 91 de fosti detinuti gratiati dupa ce au luptat in Ucraina si ale celor 84 de soldati obisnuiti care s-au intors de pe front.

Potrivit numaratorii, 76 de persoane au fost ucise de soldatii care s-au intors, 18 au murit din cauza unor vatamari corporale grave roduse tot de acestia, 11 au fost ucise in accidente de masina provocate de soldati si alte doua au murit din cauza drogurilor pe care au fost constranse sa le consume. Alte 100 de persoane au fost grav ranite de soldatii care s-au intors, dar au supravietuit.

In cazurile de crima, se arata ca instantele i-au condamnat pe fostii condamnati la pedepse cu inchisoarea de maxima securitate cuprinse intre 6 si 11 ani, iar pe soldatii obisnuiti intre 7,5 si 10 ani. Pedepsele au crescut la 22 de ani si, respectiv, 20 de ani, in cazul pedepselor concurente. Majoritatea soldatilor criminali vor fi insa trimisi inapoi pe front, pentru a-si „ispasi vina”.

Publicatia a declarat ca este de parere ca numarul real de infractiuni comise de soldatii care se intorc in tara este probabil mai mare, deoarece instantele nu publica fiecare caz pe site-urile lor, iar mass-media oficiala rusa nu mentioneaza intotdeauna experienta militara a acestora.

In total, jurnalistii au reusit sa gaseasca 142 de cazuri penale care implica omor, vatamare corporala grava, incalcari ale normelor de circulatie si constrangerea la consumul de droguri, pe langa cele 34 de cazuri cunoscute.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

O noua teorie deliranta la Moscova: „Istoria se repeta. In perioada premergatoare operatiunii speciale, Occidentul pregatea o agresiune impotriva patriei noastre”

Seful Directiei Principale de Informatii a Statului Major General al Fortelor Armate Ruse - adjunctul…

2 ore ago

Germania si-a rechemat pentru o saptamana ambasadorul in Rusia, in semn de protest fata de atacul cibernetic. Cehia il convoaca pe ambasadorul rus

Germania a anuntat luni ca si-a rechemat ambasadorul in Rusia pentru o saptamana de consultari…

4 ore ago

Audientele TV de Paste. RTV, pe primul loc cu manele: Marian Mexicanu, Vali Vijelie si Pomohaci – Video

Romania TV s-a situat pe primul loc, in ziua de Paste, in topul audientelor. RTV…

3 ore ago

Patru adolescenti sunt anchetati pentru atacul asupra europarlamentarului german Matthias Ecke

Patru adolescenti germani sunt anchetati in legatura cu atacul violent asupra unui politician german, care…

4 ore ago

Zona garii din Sinaia, inundata in urma unei ploi abundente

Pompierii au intervenit, luni, in statiunea Sinaia pentru evacuarea apei care s-a strans pe partea…

4 ore ago