externe

Soldatii ucraineni se antreneaza in Germania 12 ore pe zi pe tancurile Leopard: „Vrem sa ne eliberam tara si sa ne asiguram viitorul”

Unii soldati ucraineni lucreaza 12 ore pe zi, sase zile pe saptamana, timp de sase saptamani, pentru a invata cum sa opereze tancurile Leopard, scrie Business Insider.

Dupa luni de solicitari, Ucraina are in sfarsit unele dintre armele promise de aliatii sai, inclusiv tancurile Leopard 1 si vehiculele blindate MaxxPro – dar nu pot castiga razboiul doar cu echipamente. Cursurile de pregatire, precum cel din Germania, sunt intensive, cu soldati ucraineni in programe de 6 saptamani. Cursurile incep cu simulari si munitie falsa, apoi exercitii reale pe tancurile Leopard.

Oficialii militari s-au temut anterior ca trupele ucrainene nu s-au antrenat suficient de mult pentru a stapani pe deplin echipamentul. Generalul-locotenent german Andreas Marlow, care ajuta la desfasurarea „cursurilor intensive” de formare in Germania, a mentionat aceste preocupari.

„Pregatirea este, desigur, prea scurta”, a declarat Marlow, care conduce Comandamentul Special de Instruire al Misiunii de Asistenta Militara a UE in sprijinul Ucrainei. „Niciun sistem de arme nu va fi decisiv de unul singur”.

Soldatii sunt in mare parte lipsiti de experienta cand ajung in Germania sau la alte programe de antrenament – cei mai multi dintre ei, a spus Marlow, sunt soldati in rezerva sau doar civili cu varste intre 19 ani si 71 de ani.

Zilele epuizante de antrenament trebuie sa aduca cat mai multa experienta posibil. Marlow a declarat ca Ucraina le cere soldatilor sai sa se antreneze pentru a se deplasa prin zone impadurite sau in zone deschise care ar putea avea mine. Pe masura ce Ucraina si-a eliberat o parte din teritoriile pierdute anterior, mine lasate de soldatii rusi ocupanti au fost gasite peste tot, de la jucarii si carti pentru copii pana la campuri deschise si cladiri.

Pana in prezent, peste 6.000 de soldati au fost antrenati in Germania.

„Suntem plini de optimism. Vrem sa ne eliberam tara si sa ne asiguram viitorul”, a spus Yevhen, un soldat din estul Ucrainei, lui Politico.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

11 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

11 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

11 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

2 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

12 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

12 ore ago