„Solidaritate” marca Antena 3. Cum isi bat joc Gadea si Badea de apelul in care se solicita ajutor in cazul jurnalistului retinut in Bulgaria – Video

news

Mihai Gadea si Mircea Badea au tratat in bataie de joc cazul jurnalistului Attila Biro, care a fost retinut, joi, de politistii din Bulgaria in timp ce investiga o afacere de coruptie transfrontaliera.

Rise Project a publicat pe Facebook, joi noapte, un apel in care solicita ajutor pentru jurnalistul Attila Biro. „Intelegem ca Attila si Dimitar au fost retinuti chiar langa groapa unde erau arse documentele din cazul de coruptie pe care il investigau. Avem nevoie de ajutorul vostru. Colegul nostru, Attila Biro, a fost retinut de politia din Bulgaria in urma cu aproximativ o ora”, a scris Rise Project pe Facebook.

Iata cum au reactionat Gadea si Badea in fata acestui apel:

„Antena 3 avea posibilitatea aseara sa nu spuna absolut nimic despre retinerea lui @Attila Biro (de la RISE Project) de catre politia bulgara. Dar, pentru ca este cel mai vizionat si premiat post de stiri din Romania, nu s-a putut abate de la misiunea sfanta si publica. Asa au rezultat momentele de mai jos. Umorul poate detensiona diferite situatii, dar nu orice situatii.

Asadar, va invitam sa urmariti aceste secvente ori de cate ori veti mai auzi vedete ale postului clamand ca societatea este polarizata si divizata, ca vor sa scoata „mania din Romania” (campanie initiata chiar de ei anul trecut) sau ca este prea multa ostilitate in spatiul public.

Pe de alta parte insa, putem intelege lipsa de solidaritate afisata aseara in platoului Antena 3, pentru ca acolo nu era niciun jurnalist care sa inteleaga semnificatia momentului”, a comentat Actice Watch aceste imagini.

Ministerul Afacerilor Externe a anuntat, vineri dimineata, ca jurnalistul Attila Biro, retinut in Bulgaria pentru verificari intrucat acesta era intr-o zona aflata in atentia autoritatilor din aceasta tara, a fost eliberat.

”Ambasada Romaniei la Sofia are in atentie cazul cetateanului roman retinut in cursul noptii de 13 spre 14 septembrie pe teritoriul Republicii Bulgaria si a efectuat, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile locale pentru informatii suplimentare. De asemenea, o echipa consulara mobila din cadrul ambasadei s-a deplasat in localitatea in care se afla cetateanul roman pentru a acorda asistenta consulara”, se arata intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, in urma demersurilor intreprinse de echipa consulara mobila, autoritatile bulgare au informat ca cetateanul roman a fost retinut pentru verificari, intrucat acesta era intr-o zona aflata in atentia autoritatilor bulgare.

”Dupa efectuarea verificarilor, cetateanul roman a fost eliberat. Reprezentantii misiunii diplomatice i-au oferit acestuia asistenta consulara in relatia cu autoritatile locale, inclusiv prin asigurarea traducerii. Ambasada Romaniei la Sofia continua monitorizarea situatiei, fiind in contact cu autoritatile bulgare”, se mai arata in comunicatul Ministerului Afacerilor Externe.

Jurnalistul Attila Biro a fost retinut de Politia bulgara in timp ce documenta, impreuna cu un jurnalist bulgar, un caz de frauda cu fonduri europene.

Mai mult despre: , , , ,


Comentarii: