Sondaj INSOMAR, PNL a trecut pe primul loc. Ciolacu nu mai cere alegeri anticipate, nici el nu sta bine in sondaj

politica

Un sondaj realizat recent de INSOMAR arata ca PNL s-ar clasa pe locul intai daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate. PNL este cotat cu 23,5% din optiunile respondentilor.

Sondajul a fost dat publicitatii de postul Realitatea PLUS.

Daca duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare, cu ce partid ati vota?

PNL 23.50%
PSD 22.14%
AUR 15.53%
USRPLUS 13.59%
UDMR 8.64%
PMP 4.66%
PRO ROMANIA 4.17%

Daca duminica viitoare ar fi alegeri prezidentiale, cu cine ati vota?

Ludovic Orban 22.14%
Marcel Ciolacu 20.29%
George Simion 14.27%
Dan Barna 12.04%
Dacian Ciolos 8.25%

Sondajul INSOMAR a fost realizat pe un esantion de 1030 de respondenti, din randul populatiei adulte, rezidenta in Romania, in varsta de 18 ani si peste, eroarea fiind de plus – minus 3,1% la un nivel de incredere de 95%.

Datele au fost colectate pe baza chestionarului online, respectandu-se raportul de reprezentativitate a esantioanelor cu indeplinirea criteriilor de relevanta. Validarea esantionlui s-a realizat pe baza ultimilor date INS.

In urma cu doua luni, Marcel Ciolacu cerea organizarea de alegeri anticipate, sustinand ca „actualul parlament nu mai reprezinta votul romanilor”.

„Tineti minte ce spunea presedintele Iohannis? ‘Dom’le, actualul parlament nu mai reprezinta votul romanilor’. Il anunt astazi pe domnul presedinte ca actualul parlament nu mai reprezinta votul romanilor, dupa doua luni de la alegeri. Maine, daca sunt alegeri, PSD-ul castiga alegerile nu cu 4-5 procente, detasat! Ce faci in astfel de cazuri? Faci alegeri anticipate”, a declarat Ciolacu la DC News.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: