Sondaj secret in Rusia: 55% dintre rusi vor negocieri cu Ucraina. Cati mai sustin continuarea razboiului

externe

Aproximativ 55% dintre rusi cer negocierile de pace cu Ucraina, se arata intr-un sondaj citat de publicatia rusa Meduza.  Procentul a crescut drastic in ultimele luni.

Rezultatele apar intr-un sondaj realizat la comanda Serviciului Federal de Protectie al Rusiei, anunta surse apropiate administratiei presedintelui rus.

Meduza a explicat ca astfel de cercetari sunt efectuate la ordinul Kremlinului si doar pentru „uz intern”.

Conform sondajului, doar 25% dintre respondenti sustin continuarea razboiului, iar aproximativ 55% dintre respondenti doresc negocieri de pace. In iulie 2022, sondajele aratau ca doar 30% dintre rusi sustineau negocierile.

Conform informatiilor Meduza, aceste date coincid cu rezultatele sondajului Levada-Centre [organizatie neguvernamentala rusa de cercetare – n.r.] din octombrie, in care 57% dintre respondenti se pozitioneaza „pentru” si „mai degraba pentru” negocieri, iar 27% „pentru” si „mai degraba pentru” continuarea actiunilor de lupta.

Doua surse de presa apropiate administratiei presedintelui rus au declarat ca, pe viitor, Kremlinul intentioneaza sa limiteze numarul de sondaje deschise privind pozitia rusilor fata de razboi. Una dintre surse a declarat ca „acum este posibil sa se faca tot felul de sondaje; este mai bine sa nu se faca”.

Un strateg politic care colaboreaza cu administratia presedintelui rus a declarat, de asemenea, ca „este mai bine sa nu prezentam dinamica [a pozitiei rusilor fata de razboi – n.r.] acum”.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: