Sondajul lui Dincu: „N-am mai vazut asa ceva, am 30 de ani de cand fac sondaje”. Sondajul arata ca 88% dintre romani considera ca Romania merge intr-o directie gresita

politica

Presedintele Consiliului National al PSD, Vasile Dincu, a prezentat duminica un sondaj IRES din care rezulta ca 31% dintre romani isi doresc ca urmatorul prim-ministru sa provina din partea PSD.

Intrebati care este partidul care ar trebui sa dea viitorul prim-ministru, respondentii au pus PSD pe primul loc, cu 31%, urmat de PNL, cu 19%. AUR (9%) devanseaza USR (8%), iar 6% sustin varianta premierului tehnocrat.

 

Doar 11% dintre romani cred ca tara merge intr-o directie buna, in timp ce 88% considera ca directia este gresita.

“Am 30 de ani de cand fac sondaje si nu am vazut niciodata o asemenea cifra. In ultimii ani, in cea mai mare criza, aveam cam 25% din oameni care spuneau ca directia e buna. Restul spuneau ca directia e proasta. Acum vedem ca doar 11% spun ca directia este buna. E cu adevarat o criza politica. N-am mai vazut asa ceva”, a explicat Vasile Dincu la Prima TV, citat de news.ro.

In acelasi timp, 60% dintre romani cred ca demiterea guvernului condus de Florin Citu prin motiune de cenzura e un lucru bun. Doar 30% sunt de parere ca e un lucru rau.

Surprinzator, din procentul de 60% care considera demiterea lui Florin Citu un lucru bun, 32% reprezinta electorat PNL, partid care il sustine in continuare pe Florin Citu pentru Palatul Victoria.

“Nucleul dur al PSD este in acest moment de 31%. La acest procent se adauga si votantii conjuncturali”, spune Vasile Dincu, presedintele Consiliului National al PSD.

Sondajul a fost realizat pe un esantion simplu, aleatoriu, de 994 de repondenti de peste 18 ani, in perioada 6-7 octombrie, prin metoda CATI, eroarea maxima tolerata fiind +/-3,1%.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: