Soparle intre PSD-isti. Pascu baga spaima in Rovana Plumb, o avertizeaza ca ramane fara imunitate daca va ajunge comisar european

politica

Fostul europarlamentar Ioan Mircea Pascu a scris, sambata, pe Facebook, ca functia de comisar european nu beneficiaza de imunitate, in timp ce cea de europarlamentar da.

”Aviz amatorilor: functia de comisar nu beneficiaza de imunitate, doar cea de europarlamentar beneficiaza!”, a scris, sambata, pe Facebook, fostul europarlamentar Ioan Mircea Pascu.

Afirmatia vine in contextul in care Guvernul Romaniei a trimis propunerile pentru functia de comisar european, fiind vorba despre Rovana Plumb si Dan Nica.

Rovana Plumb, in calitate de fost ministru al Mediului, a fost cercetata in dosarul prin care insula Belina si bratul Pavel au fost transferate de la Apele Romane la Consiliul Judetean Teleorman, iar apoi concesionate catre Tel Drum, aminteste news.ro.

Procurorii au solicitat incuviintare pentru inceperea urmaririi penale sub aspectul complicitatii la infractiunea de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Prin hotarare adoptata in plen, Camera Deputatilor a hotarat sa nu ceara urmarirea penala a deputatei, prin urmare, fata de aceasta s-a dispus clasare.

Dan Nica, acuzat de DNA de fraude cu licente informatice in dosarul Microsoft, a scapat de dosarul penal pentru ca faptele s-au prescris.

Eurodeputatii Aliantei USR PLUS au transmis, miercuri, ca propunerile pentru postul de comisar european avansate de Romania sunt ”inacceptabile” si anunta ca nu vor vota pentru Rovana Plumb sau Dan Nica, daca aceste nume vor ajunge la vot in Parlamentul European.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, ca ”ne facem de ras” cu nominalizarea Rovanei Plumb si a lui Dan Nica pentru a ocupa functia de comisar european din partea Romaniei. ”Astfel de propuneri nu au sansa sa treaca de Parlamentul European”, a spus Orban.

Mai mult despre: ,

Comentarii: