Sora premierului Victor Ponta, la DNA Ploiesti. Ce a declarat la iesire

news

Sora premierului Victor Ponta, Alexandra Hertanu, a ajuns, joi dimineata, la sediul DNA Ploiesti, aceasta urmand sa fie audiata in dosarul in care sotul ei, Iulian Hertanu, a fost arestat preventiv saptamana trecuta.

Sora premierului Victor Ponta, Alexandra Hertanu, a parasit sediul DNA dupa doua ore de la momentul in care a sosit pentru a fi audiata in dosarul in care sotul ei, Iulian Hertanu, a fost arestat preventiv saptamana trecuta.

Intrebata pentru ce a venit la DNA, aceasta a declarat: ”Am avut ceva de recuperat”, dupa care s-a urcat intr-un taxi si a plecat.

Ulterior, ea a venit cu completari pe Facebook.

„Mi-am trait toata viata discret si fara nicio implicare in viata publica. Din pacate, de mai bine de o saptamana, acest lucru nu a mai fost posibil. Respect dreptul presei de a cere informatii despre subiecte de interes public, dar in acelasi timp consider ca si publicul are dreptul la informatii corecte si complete.

In concluzie, pentru a evita speculatiile, vreau sa se stie ca in aceasta dimineata m-am prezentat de bunavoie la sediul DNA Ploiesti pentru a recupera hard-disk-urile apartinand SC Exfin 2000, in care am calitatea de administrator si asociat”, scrie Alexandra Hertanu intr-un mesaj postat pe Facebook in urma cu aproape o ora.

In acelasi mesaj ea precizeaza ca, in acelasi timp, procurorii i-au solicitat sa dea o declaratie in calitate de martor si a acceptat acest lucru.

„Cu aceasta ocazie, mi s-a solicitat si am acceptat sa dau o declaratie de martor. Asta a fost tot!”, spune Alexandra Hertanu.

Ea mai mentioneaza ca vrea sa faca cunoscut si faptul ca, „in ciuda informatiilor vehiculate in presa”, ea, mama sa ori SC Exfin 2000 nu au avut niciodata niciun fel de legatura contractuala cu SC Grossman Engineering SRL.

Iulian Hertanu este urmarit penal pentru constituire de grup infractional organizat, deturnare de fonduri europene si evaziune fiscala in legatura cu un contract pe fonduri europene privind extinderea retelei de canalizare in orasul prahovean Comarnic.

In acelasi dosar sunt urmariti penal sub control judiciar deputatii Vlad Cosma si Sebastian Ghita, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, fostul consilier judetean Mihail Coman, omul de afaceri Liviu Munteanu, dar si directorul de productie al SC Hidro Prahova, Iuliu Virgiliu Roman.

De asemenea, au mai fost arestati preventiv omul de afaceri Vladimir Ciorba si directorul de la SC Grossmann Engineering Group, Ilie Dragan.

Sursa: Agerpres

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: