Sorin Ionita descrie cum functioneaza marele blat: „PSD a perfectat metoda Maradona in politica: 60-40% cu PNL. Ma mut in Moldova, unde macar batalia e pe bune, la vedere, nu se face teatru”

politica

Sorin Ionita, un apreciat analist politic si membru al Expert Forum, detaliaza cum va functiona in continuare blatul dintre PNL si PSD. „Ma mut in Moldova, unde macar batalia e pe bune, la vedere, nu se face teatru de papusele cu securisti”, spune Ionita.

„PSD a perfectat metoda Maradona in politica: in vreme ce Ciolacu & vicepresedintii vor jura pa veata lor & copilasi ca nu sustin guvern minoritar, sa moara ce-am mai scump, umpland ecranele platite cu vaicareala, scandal si critici nespecifice la adresa PNL, partidul exact asta va face pe sub masa, la nivel judetean, dar si la centru cand se voteaza legile care trebuie, impunand aceeasi partajare de resurse cu liberalii ca si data trecuta: 60-40%. De fapt, a impus deja.

Avem Tariceanu 3.0. De vreme ce ambele partide, plus Johannis, controleaza grosul spatiului mediatic si gramada de influenceri, care vor intretine o mahala permanenta pe subiectul ‘alianta USR-AUR’, adica cei ramasi in opozitia reala, maskirovka asta e fezabila in era post-adevar.

Vezi cum PSD il tine pe ursuletul de plus Rafila in fereastra sa murmure niste chestii, dar in rest alimenteaza la greu vaccino-scepticismul. Daca dai tot timpul din gura si invarti jetoanele suficient de repede, lumea nu se prinde de contradictii si ai si acoperire in Europa.

Ma mut in Moldova, unde macar batalia e pe bune, la vedere, nu se face teatru de papusele cu securisti”, a explicat Sorin Ionita pe Facebook.

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, ca Guvernul interimar va ramane in functie pana la gasirea unei solutii si s-a declarat sceptic ca o solutie se va cristaliza la prima runda de consultari pe care o va avea cu partidele si formatiunile parlamentare.

El a fost intrebat ce ce solutii vede la actuala criza – guvern minoritar, guvern tehnocrat sau alegeri anticipate.

„Tocmai aceste solutii vor trebui sa transpara din consultarile care vor avea loc. Si daca am spus ca situatia este mai complicata decat alta data, eu nu am convingerea ca dupa prima runda de consultari se va cristaliza o solutie. Este posibil sa fie nevoie de inca o runda de consultari si este nevoie ca partidele sa se aseze la discutii in diferite combinatii pentru a cauta solutii. Politica coalitiilor nu se face doar prin niste consultari la Cotroceni. Coalitiile se formeaza intre partide. Oamenii trebuie sa aiba curajul sa lase discursul acela patetic in urma, sa se aseze si sa discute concret ce se poate face pentru Romania, fiindca Romania trebuie guvernata. Trebuie sa existe un Guvern, ori daca partidele nu se inteleg (…), atunci acest Guvern interimar va ramane in functie pana cand se gaseste o noua solutie. Nu exista niciun inlocuitor, tara nu poate sa ramana total neguvernata si cred ca pana la urma toata lumea va intelege ca este mai bine sa avem un Guvern cu puteri depline decat un Guvern interimar”, a spus Iohannis.

Intrebat daca exclude posibilitatea dizolvarii Parlamentului si convocarea de alegeri anticipate, presedintele Iohannis a raspuns: „Nu exclud niciun pas constitutional, dar orice am face trebuie sa duca la o solutie, ori solutia, indiferent cum o abordam, trebuie sa fie in final formarea unui Guvern care merge mai departe si rezolva problemele Romaniei si ale romanilor, acesta este scopul politicii”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: