Sorin Ionita, despre „urgenta in matrasirea lui Stelian Ion”: „Omul a dat drumul procedurilor de concurs pentru functiile de conducere in procuraturi”

politica

Sorin Ionita, analist la Expert Forum, sustine ca PNL doreste sa il „matraseasca” pe Stelian Ion pentru a prelua apoi controlul asupra numirilor din parchete, in special la DNA si DIICOT.

„Afacerea SIIJ e importanta, dar nu v-au spus care e adevarata urgenta in matrasirea lui Stelian Ion: omul a dat drumul procedurilor de concurs pentru functiile de conducere in procuraturi, numiri la joburi internationale, agentul guvernamental etc.

Deci, bai tata, te trezesti tu asea sa dai drumul la morisca fara sa ceri voie in prealabil de Zeus &co, sa se stabileasca in Olimp cine sa iasa castigator, vreo Georgiana Hossu strategica, gen? E clar ca se cere o injectie zdravana de liberalism in ministerul ala, cu indiferent care versiune de ser, adenovirus traditionalist cu mandolina, sau ARN-mesager hipsteresc. Oricare, tot aia.

As miza pe cineva recomandat de organizatia PNL Iasi, totusi, sa se reinnoade frumoasa traditie a expertizei juridice si sa mearga treaba scanteie, nu altceva”, a scris Ionita pe Facebook.

Citeste si: Iohannis il face vinovat pe Stelian Ion de faptul ca Sectia Speciala nu a fost desfiintata: „Sunt si eu nemultumit”

Ministrul Justitiei, Stelian Ion, a anuntat saptamana trecuta ca a declansat procedura de selectie pentru ocuparea functiilor de conducere vacante la nivelul Parchetului General, DNA, DIICOT. „Este momentul sa consolidam DNA si DIICOT, sa intarim lupta anticoruptie si impotriva criminalitatii organizate”, subliniaza Ion.

La DNA sunt patru functii importante de ocupat: procuror sef adjunct si trei sefi de sectie.

„Ministerul Justitiei declanseaza procedura de selectie pentru ocuparea functiilor de conducere vacante la nivelul Parchetului General, DNA, DIICOT.
Este o etapa importanta pentru justitie. DNA si DIICOT sunt corpuri de elita in lupta anticoruptie si impotriva criminalitatii organizate si au nevoie de o conducere stabila si cu atributii complete.

Este momentul sa consolidam DNA si DIICOT, sa intarim lupta anticoruptie si impotriva criminalitatii organizate printr-o conducere cu autoritate si puteri depline.

Ii indemn pe toti procurorii care indeplinesc cerintele sa se inscrie la concurs. Este ocazia sa se implice la nivel de functie de decizie si sa impuna acele schimbari pe care le asteapta procurorii pentru a lucra in anchete penale profesioniste, impartiale si independente.

Sunt functii care pot da o directie importanta in lupta anticoruptie si impotriva criminalitatii.

Ca ministru al Justitiei le garantez tuturor procurorilor ca sunt pe deplin independenti, ca voi respinge public orice forma de presiune asupra lor si le voi sprijini solicitarile pentru buna functionare a institutiilor.

Stiu ca reforma sistemului judiciar este un proces greu si ca vor fi piedici. Tocmai de aceea avem nevoie de procurori sefi integri, puternici, independenti.

Posturile vacante pentru care este demarata selectia sunt:

• PICCJ: – Procuror Sef Sectie – Sectia de resurse umane si documentare

• DIICOT
– Procuror Sef
– Procuror Sef Adjunct
– Procuror Sef Sectie – Sectia de combatere a infractiunilor de terorism si criminalitatii informatice

• DNA
– Procuror Sef Adjunct
– Procuror Sef Sectie – Sectia de combatere a coruptiei
– Procuror Sef Sectie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie
– Procuror Sef Sectie – Sectia judiciara penala”, a transmis Stelian Ion.

Mai mult despre: ,

Comentarii: