Soros se va umple de bani pe seama lui Dragnea, Antenei 3 si RTV: „Baietii astia nu stiu cu cine se pun”. Cum a procedat in Slovacia, dupa ce a fost demonizat de politicieni populisti si presa lor

news

Jurnalistul Liviu Avram relateaza cum miliardarul George Sros a castigat o multime de bani in Slovacia, dupa ce ce politicieni populisti si presa subordonata s-au folosit de numele sau pentru a castiga capital politic. Adica exact cum face Liviu Dragnea in aceste zile.

„George Soros si precedentul slovac. Baietii astia care o tot ard voios cu Soros care mai are un pic si ia in stapanire Romania cred ca nu stiu cu cine se pun. La alegerile prezidentiale din Slovacia din 1999, presa favorabila lui Vladimir Meciar a folosit aceeasi tactica de a-l demoniza pe Soros, in beneficiul candidatului favorit, un notoriu nationalist.

In 2002, o instanta din Bratislava a condamnat doua ziare si o televiziune sa plateasca daune de 25 de milioane de coroane slovace (aproape 600.000 de dolari), pentru ceea ce au afirmat in campania electorala din 1999.

Prin 2008, la un seminar international, am vorbit despre cazul acesta cu Milos Kucera, unul dintre avocatii lui Soros. Mi-a povestit ca partea adversa, adica avocatii institutiilor de presa, si-a construit apararea pe faptul ca Soros nu a dat, in perioada campaniei de presa, niciun drept la replica, deci ziaristii au asumat ca tot ceea ce publica ei este adevarat.

Milos si colegii sai au invins in instanta aratand ca: 1. Soros nu avea nicio obligatie sa afle ce scrie presa slovaca despre el, si 2. cata vreme ziaristii nu l-au sunat sa-i ceara si lui punctul de vedere inainte de a publica, culpa este in mod evident in ograda ziaristilor.

Neoficial, Milos mi-a zis ca Soros stia de fapt ce se scrie despre el, dar i-a lasat in mod deliberat pe ziaristi sa persiste in greseala si a demarat actiunea in instanta dupa ce campania electorala a trecut. Asta, zic eu, e o lectie de luat in seama…

PS: Vladimir Meciar a pierdut alegerile prezidentiale din 1999”, scria Liviu Avram in luna noiembrie, cand numele lui Soros a fost folosit de PSD pentru a inspaimanta populatia si a castiga astfel voturi.

Dragnea l-a acuzat, duminica sear, pe George Soros ca pune la cale destabilizarea Romaniei.

„In ultimele luni, am avut pozitii destul de dure si le am in continuare vizavi de acest personaj malefic, care este George Soros. Si ii transmit si acum: N-o sa cedez! Totul pleaca de la Soros, de la raul pe care vrea sa-l faca in aceasta tara si nu numai in aceasta tara. Este foarte simplu”, a declarat Dragnea.

Antena 3 a preluat apoi in forta mesajele lui Liviu Dragnea.

Screen Shot 2017-07-10 at 20.28.11

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: