Sosoaca ameninta cu violente: „Exsita legitima aparare. Daca veti intra peste noi in case, atunci sa stiti ca avem dreptul sa ne aparam viata”

politica

Senatoarea Diana Sosoaca a amenintat, joi, in sedinta de investitura a Guvernului Ciuca, ca va recurge la violenta, in numele „dreptului la legitima aparare”, daca se va introduce vaccinarea obligatorie.

„Nu am crezut ca PNL si PSD vor reusit vreodata sa guverneze impreuna. (…) Domnule general Ciuca, intr-o cu totul alta situatie sanitara, poate ar fi fost bine un pic de dictatura militara aici, prin Parlament. (…) Nu ma mai gandesc decat la proiectul domnului Arafat cu armata lui de cei 90.000 de afgani si tot felul de emigranti, care vor intra peste noi in case si ne vor vaccina obligatoriu. (…) Avem un guvern pe care il propuneti, in care avem o singura persoana de sex feminin, nu gen, sex feminin. Nu aveti alte doamne capabile sa ocupe functii in acest Guvern sau pentru ca discutam despre armata si dictatura sanitaro-militara aveti doar o singura doamna in acest Guvern?”, a spus Sosoaca in sedinta plenului Parlamentului dedicata investirii Guvernului Ciuca.

Ea a precizat ca nu va vota Guvernul Ciuca pentru ca „in conditiile de dictatura sanitara” nu vrea si „dictatura militara”.

„Eu va spun un singur lucru, domnule general Ciuca, nu stiu cum e armata acolo, ca e cu ordin si cu ascultare si cu supunere, dar va spun in calitate de jurist ca exista (…) dreptul la nesupunere civica. In momentul in care veti avea ‘pasaportul verde’ sau, poate, instituiti pasaportul kaki aprobat in Parlament si veti impune vaccinarea obligatorie, va spun ca eu, personal, voi scoate cat de multi romani pot in strada, si cred ca George Simion la fel, si aveti cuvantul meu ca veti avea parte de cea mai mare nesupunere civica, prin care poporul roman iti va redobandi libertatea, ca tot vine 1 Decembrie. Nu voi putea niciodata sa votez un astfel de guvern, desi sunt cateva persoane pentru care am un foarte mare respect (…), dar in conditiile de dictatura sanitara, numai de dictatura militara nu am nevoie si vad ca il pastrati pe domnul Arafat acolo cu cei 90.000 de soldati care, cumva, vor veni cu o placere deosebita peste noi in casa.

Exista legitima aparare. In conditiile in care veti incerca sa ne obligati la vaccinare si veti intra peste noi in casa, atunci sa stiti ca avem dreptul sa ne aparam viata, in legitima aparare. Dumnezeu sa va dea mintea cea de pe urma!”, a amenintat Sosoaca.

Noul ministru al Sanatatii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri ca certificatul verde este un instrument care salveaza vieti, dar el trebuie introdus la momentul oportun.

Intrebat, la Palatul Parlamentului, la ce incidente de raspandire a virusului ar trebuie sa se renunte la certificatul verde, Rafila a spus: „Va dau doar un exemplu teoretic, lucrul asta nu l-am stabilit, am discutat in principiu cu specialisti de sanatate publica: introducerea, de exemplu, ar putea sa fie dupa trei saptamani de crestere consecutiva cu un indice de multiplicare mai mare de 1,5. Retragerea ar fi o scadere similara, dar si sub o incidenta, sa spunem, de 1 sau de 0,5, adica trebuie sa gasim o incidenta foarte scazuta, incat lucrul asta sa nu puna in pericol sanatatea populatiei. Trebuie, in paralel, sa nu renuntam la incurajarea vaccinarii, pentru ca pana la urma trebuie sa facem doar acest lucru, sa incercam sa explicam oamenilor ca acest certificat verde este pentru protejarea sanatatii, nu este un instrument opresiv. Certificatul verde este un instrument care salveaza vieti, dar el trebuie introdus la momentul oportun”.

Rafila a mentionat ca parlamentarii nu incearca sa amane dezbaterea proiectului cu privire la introducerea certificatului verde.

„Noi, prin lege, putem sa stabilim un cadru si intrarea in functiune a certificatului se poate face in orice moment este nevoie de acest lucru. Nu discutam de o amanare, cum se spunea, ca o amanam in ianuarie. Noi putem sa discutam despre un act normativ nou, cred ca ar trebui sa fie un act normativ nou, si atunci putem sa mergem cu un mecanism predictibil, lumea stie despre ce este vorba, este anuntata din timp daca exista cresteri prelungite ale transmiterii”, a explicat Rafila.

Mai mult despre: ,

Comentarii: