Sosoaca, invitata de onoare la Ambasada Rusiei, de ziua nationala a Rusiei. Ea si-a cerut scuze Rusiei, in calitate de senator al Romaniei, in luna aprilie

politica

Senatoarea Diana Sosoaca si sotul ei au fost invitati de onoare la Ambasada Rusiei la o receptie oferita, vineri,  cu ocazia zilei nationale a Federatiei Ruse. Sosoaca anuntase in luna aprilie ca isi cere scuze Ambasadei Rusiei in urma unui protest in fata ambasadei legat de masacrul de la Fantana Alba.

Sosoaca s-a fotografiat in sediul ambasadei alaturi de seful Sputnik Moldova, Dragos Dimitriu, fost parlamentar PRM.


Foto: flux24.ro

„La receptia oficiala de la Ambasada Rusiei, care a avut loc ieri cu ocazia sarbatorii nationale Ziua Rusiei, au participat reprezentanti ai Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei si ai mai multor ministere si agentii din Romania, dar si parlamentari, membri ai corpului diplomatic, oameni de afaceri din Romania, reprezentanti ai clerului, precum si personalitati ale vietii culturale, jurnalisti si conationali”, a scris Sputnik.

Senatoarea Diana Sosoaca a anuntat in luna aprilie, intr-o emisiunea cu Luis Lazarus, Codruta Cerva si Oana Lovin, ca isi cere scuze Ambasadei Rusiei pentru ca un grup de manifestanti a ajuns saptamana trecuta in fata sediului ambasadei pentru a comemora masacrul de Fantana Alba.

„In calitate de senator mi-am cerut scuze ambasadei Rusiei pentru jignirile aduse de anumite persoane”, a strigat Sosoaca.

„Nu ai dreptul sa declansezi un conflict diplomatic din care noi putem sa iesim terfeliti intr-un hal fara de hal. Ce cauta mitingul sa mi se deturneze catre stricarea unor relatii diplomatice si asa precare cu vecinii? Iti dai seama cati oameni fara cultura juridica si diplomatica se afla la conducerea statului roman, de ce nu au luat atitudine? Unde sunt diplomatii de exceptie pe care ii aveam? Sa fiu singurul senator din Senat care sa isi ceara iertare, scuze?”, a mai spus Sosoaca.

„Eu maine o sa ma duc, o sa iau un buchet mare de flori, o sa bat la Ambasada Rusiei si o sa imi cer scuze”, a adaugat Codruta Cerva, vedeta Romania TV.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: