Sova, prietenul lui Ponta, a fost din nou salvat. Senatorii au respins solicitarea DNA

news

Senatorii au decis, pentru a doua oara, sa respinga solicitarea DNA de retinere a lui Dan Sova. S-au inregistrat 72 de voturi impotriva retinerii, iar pentru au fost 66 de senatori.

Votul din plen vine dupa ce marti dimineata Biroul Permanent al Senatului a decis ca votul privind cererea DNA sa fie reluat, asa cum au dorit cei din PSD, spre deosebire de PNL care a vrut reinterpretarea votului din 25 martie, in conformitate cu noul regulament al Senatului.

Pe 25 martie, la votul din plenul Senatului, dintre cele 151 de voturi exprimate au existat 79 de optiuni „pentru”, 67 „impotriva”, iar cinci dintre voturi au fost anulate, insa s-a invocat o lipsa de majoritate asa ca rezultatul nu a fost luat in considerare.

CCR a aratat, in luna aprilie, ca hotararea initiala a Senatului de respingere a solicitarii DNA a fost neconstitutionala. Chiar daca numarul senatorilor care au votat in favoarea arestarii preventive depasea pragul cerut de Constitutie, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a decis contrariul, aplicand prevederile regulamentului Senatului, neconstitutional la acea data, modificat intre timp, mentioneaza ziare.com.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: