Spaima creste printre sefii slugarnici ai Jandarmeriei. Parchetul General, condus de Augustin Lazar, va prelua dosarul privind violentele din Piata Victoriei

news

Surse citate de Realitatea TV anunta ca Parchetul Genral, condus de Augustin Lazar, ca prelua de la Parchetul Militar  dosarul privind abuzurile comise de jandarmi in Piata Victoriei.

UPDATE Parchetul General confirma, a preluat dosarul violentelor. Carmen Dan are frisoane, Lazar explica de ce a luat aceasta decizie

Pana in acest moment s-au inregistrat 126 de plangeri de plangeri penale la Parchetul Militar, mai precizeaza Realitatea TV.

Presedintele Iohannis a declarat, luni, ca ancheta in cazul violentelor din Piata Victoriei trebuie dusa „urgent” la capat.

„Violenta si reprimarea brutala a manifestantilor nu sunt acceptabile sub nicio forma. Atacarea oamenilor nevinovati, atacarea jurnalistilor, atacarea femeilor si copiilor este de neconceput pentru un stat european. Iar cei vinovati trebuie identificati rapid si pedepsiti. Indiferent cine sunt si de unde sunt. Fie ca vorbim de huligani sau de cei care nu au stiut sau nu au vrut sa ii izoleze pentru a permite deturnarea protestelor pasnice. Solutia aleasa, aceea de a dispersa in totalitate manifestatia, in loc de neutralizarea huliganilor violenti, este condamnabila si nu poate fi justificata.

Raman la convingerea pe care am exprimat-o inca de vineri noapte, interventia Jandarmeriei a fost puternic disproportionata in raport cu manifestarile majoritatii oamenilor din Piata Victoriei. Marturie stau inregistrarile video din Piata, relatarile oamenilor si miile de mesaje pe care le-am primit si in care oamenii reclama agresivitatea nejustificata a fortelor de ordine. Condamn la fel de ferm actiunile violente ale celor care au instigat si atacat jandarmii in incercarea de a deturna un proces pasnic.

Explicatiile publice, extrem de subtiri si de slab probate, ale Ministrului de Interne nu au convins, cum nu au convins nici explicatiile Jandarmeriei.

Au trecut deja trei zile si nu exista niciun responsabil pentru ce s-a intamplat vineri in Piata Victoriei. Aici exista doua planuri. Planul judiciar si am cerut deja Procurorului General anchetarea faptelor antisociale produse in piata, iar ancheta trebuie dusa urgent pana la capat, aflat adevarul si responsabilii trasi la raspundere. Violenta impotriva cetatenilor care se opun guvernului prin proteste pasnice este caracteristica regimurilor autoritare, nu Romaniei europene de astazi”, a declarat, luni, Iohannis.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: