Spania: Premierul Sanchez isi pastreaza o buna parte dintre ministri in noul guvern

externe

pedro sanchez, prim ministru, spania

Premierul socialist reales al Spaniei, Pedro Sanchez, va pastra probabil majoritatea ministrilor de rang inalt in noul sau cabinet, pe care este asteptat sa il anunte oficial in cursul zilei de astazi, relateaza Kathimerini.

Ministrul Energiei, Teresa Ribera, ministrul Bugetului, Maria Jesus Montero, ministrul Afacerilor Externe, Jose Manuel Albarez si ministrul Muncii, Yolanda Diaz – sefa partenerului minor din coalitia de guvernare, partidul radical Sumar – sunt asteptati sa isi pastreze posturile.

Ministrul Economiei, Nadia Calvino, care conduce cursa pentru presedintia Bancii Europene de Investitii de la sfarsitul anului, este posibil sa isi pastreze pozitia in cabinetul spaniol pana atunci, dupa cum a relatat astazi postul de radio Cadena SER si a scris ziarul El Pais.

Potrivit postului de radio de stat TVE, este probabil ca Sanchez sa-l numeasca pe Yordi Hereu, din partea Partidului Socialist Catalan, in functia de ministru al industriei.

In ciuda promisiunii sale anterioare de a limita numarul membrilor cabinetului, Sanchez va pastra 22 de posturi ministeriale si va oferi cinci ministere partidului Sumar, potrivit El Pais si TVE.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: