externe

Spania va renunta la „vizele de aur” care le permit rezidentilor bogati din afara UE sa ramana daca achizitioneaza proprietati imobiliare

Guvernul spaniol a anuntat, luni, ca intentioneaza sa renunte la asa-numitele „vize de aur” care le permit oamenilor bogati din afara Uniunii Europene sa obtina permise de sedere daca investesc peste jumatate de milion de euro in imobiliare, potrivit AP.

Premierul socialist Pedro Sanchez a declarat ca guvernul sau minoritar de coalitie va studia reforma in cadrul reuniunii saptamanale a Cabinetului de marti.

Luni, Sanchez a spus ca reforma face parte din eforturile guvernului de a face din locuinta „un drept, nu o afacere speculativa”.

Guvernul spune ca aproximativ 10.000 de astfel de vize au fost emise de cand masura a fost introdusa in 2013 de catre un guvern anterior de dreapta al Partidului Popular, ca mijloc de a atrage investitori straini.

„Vizele de aur” sunt puternic criticate pentru ca au stimulat cresterea preturilor proprietatilor si speculatiile in sectorul imobiliar. Cresterea preturilor la locuinte a fost mult timp o problema majora pentru multi spanioli, in special in marile orase ale tarii.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Un algerian disparut in anii 1990, gasit viu in pivnita unui vecin dupa 27 de ani

Un barbat din Algeria a fost gasit in viata in pivnita vecinului sau, dupa ce…

21 de minute ago

Protest in Peru dupa ce guvernul a asociat transsexualitatea cu o tulburare mintala

Membri ai unor grupuri LGBTQ au manifestat, vineri, in fata Ministerului Sanatatii din Peru, dupa…

3 ore ago

Beizadeaua Victor Micula a scapat de puscarie, desi a tras cu mitraliera pe un pod din Oradea. Curtea de Apel l-a condamnat cu suspendare

Curtea de Apel Oradea decis sa il condamne la inchisoare cu suspendare pe Victor Micula…

36 de minute ago

S-a scufundat langa Sf. Gheorghe o nava tanzaniana, Mohammed Z. Trei marinari sunt dati disparuti

O nava sub pavilion tanazanian, Mohammed Z, s-a scufundat sambata dimineata in apropiere de Sf.…

O oră ago

Propunere soc: Donald Trump solicita ca lui Joe Biden sa i se faca testul anti-drog inainte de prima dezbatere prezidentiala

Donald Trump a cerut vineri ca Joe Biden sa fie testat antidrog inainte de cele…

32 de minute ago