Specialist in „tunuri”. PSD-istul Adrian Dobre a fost numit director al Unifarm. Ghinea: „A vrut sa cumpere un milion de ceasuri pentru someri cand era secretar de stat la Munca”

politica

Adrian Dobre, fost purtator de cuvant al PSD in timpul Regimului Dragnea, a fost numit in functia de director al Companiei Nationale Unifarm de catre ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila. Dobre a fost acuzat de Cristian Ghinea ca a incercat sa dea un „tun” de un milion de ceasuri cand a ocupat functia de secretar de stat la Ministerul Muncii.

„Da, sunt noul director interimar al Unifarm, o sa vedeti la Registrul Comertului cand se depun documentele. Eu comunic prin departamentul de presa, nu prin telefon, nu dau interviuri asa. Daca vreti mai multe detalii, va rog sa va adresati, eventual, Ministerului Sanatatii, care este autoritatea tutelara a acestei companii si va raspund ei, prin departamentul de presa, purtator de cuvant, ministru”, a declarat Adrian Dobre pentru PS News.

Intrebat ce il recomanda pentru pozitia de director al Unifarm, Adrian Dobre a evitat un raspuns clar si a precizat ca se va vedea in CV-ul ce va fi facut public „Veti vedea in CV-ul meu ce ma recomanda, care va fi public, conform legii”, a spus Dobre.

La scurt timp dupa ce Dacian Ciolos a devenit premier, in noiembrie 2015, in echipa sa a constat ca Adrian Dobre, aflat pe atunci in functia de secretar de stat la Ministerul Muncii, a incercat sa dea un tun de cateva milioane de euro pe spinarea somerilor.

„Stiti cum rezolva dl Dobre problema cu somajul tinerilor? Din cele 46 milioane de euro, dadea 12 milioane pentru benzina. Alte cateva milioane pentru inchiriat masini. Dadea 1,6 milioane de euro pe memory stick-uri, la pret supraevaluat. Dadea (tinerilor, cred) 400.000 de sepci si 977.000 de ceasuri. Cititi bine: aproape un milion de ceasuri. Omul era pus pe vanturat bani”, a explicat Cristian Ghinea, care la vremea respectiva era consilier al lui Ciolos.

„Episodul Dobre – NEETs m-a socat. Pur si simplu nu imi imaginam de ce nu se intampla ceva atat de simplu. De ce am pierdut ani si zeci de milioane de euro pe aproape nimic pentru tineri. In logica mea, nu avea niciun sens. Am priceput abia dupa ce a fost demis, cand in fine am putut sa vad bugetul proiectului pe care il gandise”, mai spunea Ghinea.

In replica, Dobre a publicat o scrisoare deschisa in care respingea acuzatiile formulate de Cristian Ghinea referitoare la programul „Schema de Garantii pentru Tineri” si ii cerea demisia acestuia.

„Afirmatiile domnului Ghinea sunt total neadevarate, nefondate si manipulatorii, ceea ce le califica a fi minciuni abjecte si calomnii. (…) Proiectul in speta, de o mare importanta pentru tinerii din Romania, ‘Schema de Garantii pentru Tineri’, este in momentul de fata un proiect ratat! Il consider responsabil pe dl Ghinea de blocarea cu buna stiinta si cu rea credinta a acestui proiect extrem de important pentru tinerii din Romania si pentru piata muncii din viitor. Am inteles jocul domnului Ghinea (…) Minciuna ordinara si calomnia nu vor putea ascunde niciodata dezastrul si prejudiciul creat de dumneavoastra la Ministerul Fondurilor Europene! Cat despre minciuna si calomnie, in spiritul transparentei totale, a deplinei responsabilitati si pentru a arata opiniei publice din Romania importanta acestui proiect pierdut, dar si faptul ca nu este nimic de ascuns, va solicit domnule Ghinea sa explicati afirmatiile dvs mincinoase in instanta, in fata judecatorilor”, declara, atunci, Dobre.

In decembrie 2017, Adrian Dobre a declarat ca romanii care protestau pe strazi fata de masacrarea legilor justitiei sunt „neonazisti”.

„De la inceputul anului si pana acum, avem protestatari profesionisti. Aceleasi proteste prostesti de la inceputul anului si pana acum. Asta e manifestare neonazista. Au indemnat la crima. Au indemnat sa mearga la politicieni, la ei acasa, sa ii rezolve. Se protesteaza de la inceputul anului si pana acum cu aceeasi oameni”, a declarat Adrian Dobre la Romania TV.

Citeste si: Pozitie oficiala a PSD: „Protestele sunt manifestari neonaziste. Au indemnat la crima. Au indemnat sa mearga la politicieni acasa, sa ii rezolve”

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: