Speriat ca Dragnea il da afara din guvern, Teodorovici scoate sabia impotriva lui Iohannis. Ministrul, o noua iesire privind „datoriile” presedintelui

politica

Ministrul Finantelor, Eugen Orlando Teodorovici, a revenit vineri cu noi declaratii dupa ce Dragnea i-a cerut „sa recupereze sutele de mii de euro de la domnul presedinte Iohannis”.

„Nu sunt genul care sa actioneze la comanda si nu inteleg aceasta abordare, la mine nu este cazul. (…) Vorbim de un imobil din strada Nicolae Balcescu din Sibiu, acel imobil pe care in perioada 2001-2015 a apartinut familiei Iohannis si a mai fost inca o persoana. Statul trebuie sa-si recupereze sumele aferente acelei perioade. Astazi, statul nu este drept proprietar al acelui imobil. (…) Asta inseamna ca se poarta discutia intre cine este proprietarul imobilului din strada Nicolae Balcescu, fie statul roman, fie o alta persoana care a dispus in instanta o astfel de actiune, revendicand o parte a acelui imobil. Discutia se poarta intre cine este proprietar.

Sigur, familia Iohannis nu mai are niciun fel de drept asupra acelui imobil. (…) Trei persoane au fost care au beneficiat de acele chirii. Sumele au fost 1,28 milioane chiria pentru care s-a platit impozit de catre familia Iohannis de 154.160. Deci, suma este clara. De asemenea, impozitul. (…) Suma de aproximativ 2,6 milioane trebuie sa fie recuperata de statul roman. Noi spunem ca statul roman este proprietarul acelui imobil. (…) Deci din partea familiei Iohannis 1,28 milioane de lei plus cealalta parte implicata, ambele parti trebuie sa plateasca catre stat aceasta suma”, a spus Teodorovici, care a adaugat ca Iohannis are datoria morala de a returna banii catre stat.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a transmis, joi, presedintelui ANAF, Ionut Misa, si Ministerului Finantelor intrebarea daca ”au de gand sa recupereze sutele de mii de euro de la domnul presedinte Iohannis”.

”Eu il intreb si acum pe domnul Misa, care este presedintele ANAF, daca aceasta institutie, precum si uneori Ministerul de Finante au de gand sa recupereze sutele de mii de euro de la domnul presedinte Iohannis. Ii intreb acum, public, daca au atat de multi bani la buget si nu au nevoie de ei, poate dam drumul la o amnistie fiscala, daca sunt prea multi bani si nu mai au loc in cuferele de la trezorerie sau de la domnul Mavrodin. Ii intreb si eu, nu vreau sa ii intreb la telefon, ii intreb public, pentru ca este o intrebare pusa de multe ori, pusa in studiourile de televiziune, la care vad ca nu raspunde nimeni. E facuta si plangerea penala impotriva domnului Iohannis si nu numai, bineinteles o minge de ping pong intre DNA, Parchetul de la Sibiu si apoi la DNA, pentru ca le e frica. Acolo discutam de niste case obtinute prin fals si sute de mii de euro pe care nu le dau inapoi la statul roman. Punct. Ca sa vorbim de chestiuni penale, unde nu mai sunt interpretari, sunt fapte dovedite de documente”, a declarat Liviu Dragnea.
“Sa ii plateasc. Toti sa ii plateasca (datoriile la stat – n.r.). Domnul Misa ar trebui sa se ocupe sa ia banii de la toti, incepand cu Iohannis”, a mai afirmat Dragnea.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: