Speriati de „carje”. Premiera istorica, PSD nu are niciun mesaj privind comemorarea victimelor din Decembrie 1989

politica

PSD nu are niciun mesaj legat de implinirea, pe 22 decembrie,  a  30 de ani de la victoria tragica a revolutiei anticomuniste din 1989. In Bucuresti au loc ample ceremonii, la care participa presedintele Iohannis si premierul Orban, insa PSD nu are nici macar un singur mesaj.

Liderii PSD au fost nelipsiti in ultimii 30 de ani de la ceremoniile dedicate Revolutiei, multi dintre ei impaunandu-se cu titlul de „revolutionar”. Insa in acest an, chiar cand se implinesc 30 de ani, este o liniste de mormant in PSD. Niciun lider al PSD nu a fost vazut la vreo manifestare publica si, mai mult, nu exista nici macar un mesaj oficial din partea partidului.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, beneficiar al unui certificat de „luptator cu merite deosebite” in Revolutie, a postat pe 22 decembrie, pe pagina sa de Facebook, imagini de la „ceremonia de aprindere a luminilor de Hanuka”, insa nu a suflat o vorba despre eroii din Decembrie 1989.

Un alt „revolutionar” de seama al PSD, Codrin Stefanescu, s-a dus sa „comemoreze” intr-un loc unde nu mai era nimeni altcineva, pentru a bifa totusi o actiune de 22 decembrie.

Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD, autointitulat „emanat” al Revolutiei, este trimis in judecata pentru „crime impotriva umanitatii” ca urmare a rolului jucat in Decembrie 1989. Recent, el a spus ca „este momentul sa incetam sa cautam vinovati”.

Actualul presedinte, Marcel Ciolacu, cauta sa isi faca uitata calitatea de „revolutionar” dupa ce s-a descoperit modul dubios in care si-a obtinut certificatul de „luptator”. Desi a sustinut ca nu a avut niciun beneficiu de pe urma acestuia, Ciolacu a dobandit un teren langa Buzau, in baza certificatului, pe care ulterior l-a vandut.

PSD este urmasul FSN, structura creata de fosti nomenclaturisti comunisti pentru a se perpetua la putere dupa executarea lui Nicolae Ceausescu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: