Speriati de furia romanilor, borfasii PSD anunta un nou val de pomeni. Olguta Vasilescu promite cate 500 de euro pentru cei care vor angaja someri

politica

Ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Lia Olguta Vasilescu, a facut, marti, o declaratie de presa in care a anuntat un proiect de Ordonanta, prin care statul vrea sa acorde subventii de 500 de euro lunar angajatorilor care incadreaza someri.

„Avem un proiect de Ordonanta de Urgenta al Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, transmis deja spre avizare ministerelor Finantelor, Fondurilor Europene si Justitiei. (…) Viziunea Ministerului Muncii merge, de acum inainte, pe linia de a nu ii mai sustine pe cei care nu vor sa munceasca , desi au capacitatea de a o face si de a-i sprijini pe cei care doresc sa aiba un loc de munca, dar si de a sprijini mediul de afaceri”, a declarat, marti, Olguta Vasilescu, la Guvern, citata de Mediafax.

Potrivit ministrul, statul va plati cate 500 de euro, lunar, angajatorilor care incadreaza someri.

„In acest sens, statul va plati cate 2.250 de lei, echivalentul a 500 de euro, lunar, angajatorilor care incadreaza someri si beneficiari de ajutor social, pentru fiecare dintre aceste persoane, pentru perioade de pana la cinci ani, in functie de categoria din care viitorii angajati fac parte. Sumele vor fi oferite si pentru angajarea de tineri absolventi, de orice forma de educatie, scoala profesionala, liceu, facultate, tineri greu angajabili, marginalizati, ucenici, indiferent de varsta si stagiari, persoane cu handicap si persoane aflate in apropierea varstei de pensionare, care isi gasesc mai greu un loc de munca, din aceasta cauza”, a mai declarat Vasilescu.

Potrivit sursei citate, proiectul ar putea determina stoparea exodului fortei de munca.

„Bineinteles ca angajatorii vor putea oferi o suma mai mare decat cea acordata de stat pentru fiecare nou angajat, astfel incat salariile din Romania sa se apropie ca si valoare de cele oferite in alte tari europene si sa determine stoparea exodului fortei de munca. Fata de anul trecut, statul dubleaza subventiile pe care le ofera angajatorilor si ne asteptam ca somajul sa scada in continuare, chiar daca este la minimul istoric de dupa Revolutie si sa determine ocuparea persoanelor inactive, care in acest moment sunt asistate social”, a mai declarat Olguta Vasilescu.

Ministrul a mai adugat ca dupa adoptarea OUG, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca va acorda subventiile catre angajatori si va derula o campanie de promovare a majorarii subventiilor si a primelor de activare.

Potrivit reprezentantilor Ministerului Muncii, pentru demararea proiectului sunt folosite fonduri nationale, apoi proiectul se va derula din fonduri europene.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: