Speriati de reactii, senatorii PSD si-au retras cererea de a le fi decontate cheltuielile la mare. Cazanciuc da din colt in colt: „A fost vorba de o neintelegere”

politica

Decizia liderului de grup al social-democratilor de a retrage de pe ordinea de zi a Biroului permanent punctul prin care se solicita decontarea cheltuielilor pentru mai multi consilieri PSD la un team building de partid este una foarte buna, pentru ca nu e legal ca Senatul sa faca astfel de deconturi, a declarat marti presedintele Senatului, Anca Dragu, citata Agerpres. PSD solicitase initial sa fie decontate si cheltuielile pentru 44 de senatori.

„La sfarsitul lunii august, senatorii PSD vor avea un team building undeva, in judetul Constanta, si au cerut ca Senatul sa acopere cheltuielile pentru 12 consilieri de la PSD. Desigur, nu are logica, nu e legal ca Senatul sa acopere cheltuieli pentru consilieri la un team building de partid. Probabil ca votul nu ar fi fost unul favorabil si liderul de grup, la inceputul sedintei, a cerut retragerea acestui punct de pe agenda, foarte bine a facut”, a precizat Dragu, dupa sedinta Biroului permanent.

Dragu a fost chestionata pe aceasta tema, in contextul in care senatorul PSD Robert Cazanciuc a dezmintit faptul ca in solicitarea respectiva, care a si fost retrasa de pe ordinea de zi a Biroului permanent, s-ar fi solicitat acoperirea cheltuielilor cu cazarea si masa, in judetul Constanta, pentru 44 de senatori plus consilieri PSD, la sfarsitul lunii august.

„A fost retrasa de pe ordinea de zi (n.r. – a Biroului permanent) aceasta solicitare. La fiecare final de vacanta parlamentara are loc o intrunire a partidului, toate partidele fac acest lucru, pentru a stabili prioritatile legislative. Intalnirea parlamentarilor social-democrati la finalul lunii august e o traditie. Nu s-au cerut bani, va arat mesajul de convocare, in care fiecare parlamentar plateste cazarea. Nu s-a pus problema ca parlamentarii sa plateasca cazarea din fondurile Senatului. Eu nu cred ca era vorba de decontare pentru senatori pentru ca, repet, va arat mesajul de convocare, fiecare parlamentar isi plateste cazarea. Asa a fost de fiecare data. Cred ca a fost vorba de o neintelegere.

Mai degraba era vorba de un staff care mergea impreuna in aceasta formula si nu de senatori, care de fiecare data si-au platit cazarea, masa la aceste convocari. Am fost la multe convocari, niciodata nu a decontat Senatul acest lucru, nici acum nu s-a pus problema”, a precizat Cazanciuc, dupa sedinta Biroului permanent.

Mai mult despre: ,

Comentarii: