Stenograme DIICOT cu noua sefa a Comisiei Juridice, Laura Vicol. Interlop: „Bai, fato?! Tu vorbesti acuma cand vreau io, nu cand vrei tu!​”

politica

Europa Libera a dat publicitatii, vineri, stenograme dintr-un dosar DIICOT in care este redata o conversatie intre actuala sefa a Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, Laura Vicol (PSD), si un lider interlop din Bucuresti. Vicol „se afla intr-o relatie de subordonare” fata de interlop, noteaza procurorul DIICOT.

Numele Laurei Vicol Ciorba, noua sefa a Comisiei juridice din Camera Deputatilor, apare in rechizitoriul in care au fost trimisi in judecata mai multi interlopi, in frunte cu Marian Bejan si Robert Badea, politistul care proteja „gruparea Bodyguarzilor”.

In aprilie 2020, pe cand era avocata, Laura Vicol a fost audiata ca martor dupa ce a fost interceptata de DIICOT in timp ce vorbea cu Bejan, individ acuzat de proxenetism, santaj, tentativa de omor si spalare de bani.

Din discutii reiese ca cei doi se cunosc, in conditiile in care Vicol era avocata unuia dintre rivalii lui Bejan. In decembrie 2020, Vicol era aleasa deputat PSD iar joi a fost votata sefa Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, comisie care avizeaza si trimite la vot in Parlament toate legile sau ordonantele care au legatura cu sistemul judiciar.

In ianuarie 2020, doua grupari aflate in dusmanie s-au rafuit in strada, doua victime fiind transportate la spital cu rani grave dupa ce s-au taiat cu sabiile si cutitele. Era vorba de Marius Emil Alecu, zis „Bebino”, considerat liderul Clanului Sportivilor si Cezar Roberto Petcu, omul lui Bejan.

In octombrie 2020, Vicol a declarat procurorilor ca, dupa incaierare, a fost contactata de mama lui Marius Alecu, care i-a cerut sa-i reprezinte fiul in instanta. La scurt timp, Vicol i-a spus femeii ca s-a intalnit cu Marian Bejan, care i-ar fi spus ca este prieten cu cei doi interlopi si ca ar vrea ca ei sa se impace.

Avocatul se afla intr-o relatie de subordonare chiar fata de cel banuit de clientul sau, Alecu Marius Emil, ca aflandu-se in spatele atacului (…) Din interceptarile convorbirilor telefonice a rezultat faptul ca inculpatul Bejan Cristian Marian a luat legatura cu numita Vicol Laura si are autoritate asupra acesteia”, arata procurorii in rechizitoriu.

In aprilie 2020, Marian Bejan a luat legatura cu Vicol si au purtat urmatoarea discutie:

Marian Bejan: Eu nu vreau sa ma suni. Eu vreau sa te vad…
Laura Vicol: E, da! Hai!
Marian Bejan: Cum adica, ”E, da! Hai, pa!”?
Laura Vicol: Te vezi cu c****e alea cu care ai stat la masa, nu cu mine. Hai!​
Marian Bejan Bai, ma auzi ma?​
Laura Vicol: Da, te aud.​
Marian Bejan Alea sunt niste fete libere, ma! Nu sunt c****e…​
Laura Vicol: Da! Foarte bine! Bravo!​
Marian Bejan: Tu esti c***a, daca ai atitudinea asta si vorbesti prost asa si ma, ma superi…”.

Peste un minut, discutia continua.

„Laura Vicol: Deci, ori incepi sa ma respecti si sa-mi vorbesti frumos, daca vrei sa mai avem un dialog ori nu mai ma suna… Cum vrei tu!​
Marian Bejan: Bai! Tu cat de dobitoaca sa fii…​
Laura Vicol: Eu… Deci eu te respect…​
Marian Bejan: Daca eu te sun pe tine ca mi-e si mie dor de tine… Bai fato, ma asculti?!​
Laura Vicol: Te vorbesc frumos…​
Marian Bejan: Pai, imi vorbesti frumos? Cica: ”Du-te si stai cu c****e ale!” Pai, de ce sunt alea c***e? Esti nebuna?!​
Laura Vicol: Ba?! Ce vrei ma de la mine?! Lasa-ma sa trimit un mail si te sun imediat.​
Marian Bejan: Bai, fato?! Tu vorbesti acuma cand vreau io, nu cand vrei tu!​
Laura Vicol: Haide! Vorbim pe whatsapp sau pe telegram. Pa!​
Marian Bejan: Ma auzi?​
Laura Vicol: Da! Vorbim pe whatsapp sau pe telegram, te rog!​
Marian Bejan: Nu! Vorbim acuma cand vreau io si cat vreau io!..”.

Citeste si: Deputatul PSD Laura Vicol Ciorba a dat in judecata aktual24.ro. Solicita despagubiri in valoare de 190.000 de lei

Europa Libera a contactat-o pe noua sefa a comisiei juridice din Camera Deputatilor  pentru a o intreba daca mai este avocata lui „Bebino” si daca avea autoritate Marian Bejan asupra sa, asa cum sustin procurorii DIICOT. Laura Vicol a cerut sa-i fie trimis un mesaj scris, la care nu a mai raspuns.

Marian Bejan este arestat preventiv si trimis in judecata pentru o serie de infractiuni grave. Bejan ar fost consiliat juridic, acuza DIICOT, si ar fi primit informatii confidentiale din partea lui Robert Badea, trimis si el in judecata. Badea este politist antidrog in cadrul Brigazii de Combatere a Drogurilor din Bucuresti.

Citeste integral pe site-ul Europa Libera.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: