externe

Steve Bannon, condamnat la patru luni de inchisoare

Fostul consilier al lui Trump la Casa Alba, Steve Bannon, a fost condamnat vineri la patru luni de inchisoare pentru ca a sfidat o citatie din cadrul anchetei Congresului privind revolta din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliu, transmite CNBC.

De asemenea, un judecator districtual din SUA l-a amendat pe Bannon cu 6.500 de dolari. Dar a decis ca Bannon nu va trebui sa execute pedeapsa pana cand nu se va pronunta decizia in apel.

Atat pedeapsa cu inchisoarea, cat si amenda au fost mai mici decat sentinta ceruta de procurorii federali.

Procurorii doreau ca instanta sa il condamne pe Bannon la sase luni de inchisoare – limita superioara a intervalului prevazut in ghidul federal de condamnare – si la o amenda maxima de 200.000 de dolari.

Figura a presei de dreapta si fost aliat apropiat al fostului presedinte Donald Trump, Bannon „a actionat in mod constant cu rea credinta” si a incercat sa impiedice ancheta comisiei speciale a Camerei Reprezentantilor, au sustinut procurorii.

Sentinta a fost pronuntata la un an dupa ce Camera a votat pentru a-l acuza de sfidarea Congresului pentru ca a refuzat sa se conformeze unei citatii a unui comitet restrans al Camerei. Bannon a fost pus sub acuzare in noiembrie pentru doua capete de acuzare si condamnat in urma unui proces federal in iulie.

Avocatul lui Bannon a sustinut ca citatia ar incalca privilegiul executiv al lui Trump, puterea prezidentiala de a nu face publice anumite informatii.

Urmareste-ne si pe:
Darie Luca

Share
Published by
Darie Luca

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

30 de minute ago

„Oscarurile Washingtonului”. Iohannis va fi premiat in SUA pentru „conducerea exemplara a Romaniei si pentru rolul sau de lider transatlantic si european”

Consiliul Atlantic il va onora in acest an pe presedintele Romaniei, Klaus Werner Iohannis, cu…

10 minute ago

BEC a acceptat noua candidati pentru functia de primar al Capitalei. Printre acestia sunt Sosoaca, Firea si Piedone

Noua candidati intra in cursa electorala pentru a obtine pe 9 iunie fotoliul de primar…

4 minute ago

Pe cine vizeaza noul pachet de sanctiuni americane contra Rusiei, emis pe 1 mai. Apar si firme din China, Slovacia, Belgia si Turcia

La 1 mai, Departamentul Trezoreriei SUA a impus noi sanctiuni impotriva a sute de companii…

2 ore ago

Soferii de taxi din Londra au dat in judecata Uber pentru concurenta neloiala si cer 250 de milioane de lire sterline despagubiri

Uber se confrunta cu un proces in urma caruia ar putea plati sute de milioane…

2 ore ago