Stire in Neamt din 23 octombrie: „Arsene nenoroceste de tot Spitalul Judetean! Incompatibilul PSD-ist Micu, director!”

news

Ziarul vestea.net a publicat un material premonitoriu imediat dupa ce baronul Ionel Arsene a decis sa numeasca un politruc in fruntea Spitalului Judetean. Titlul este sugestiv, anuntand parca tragedia de sambata seara: „Arsene nenoroceste de tot Spitalul Judetean! Incompatibilul PSD-ist Micu, director!”.

„Spitalul Judetean – o institutie tot mai nenorocita, si pentru pacienti si pentru angajati, de cand e butonata de la CJ de Ionel Arsene – va fi si mai nenorocita daca va fi validata informatia care circula acum pe surse: noul manager va fi Lucian Micu, ex-primarul demis de la Roman pentru incompatibilitate, care, de vreo doua luni de zile si-a castigat statutul de trompeta si propagandist PSD Neamt-Arsene.

Informatia neconfirmata oficial circula mai intens de ieri, din cercuri apropiate de Lucian Micu. Si pare tot mai credibila in contextul in care chiar Lucian Micu (in stil de postac PSD) anunta pe facebook ca ‘revin in administratie’. Evident, nu pentru ca vrea la borcanul c dulceata ci pentru ca doreste ‘sa fac cea mai buna dulceata’.

Cum managerul Spitalului Judetean Neamt este cel care gireaza toate achizitiile de la institutie, din metafora lui Micu cu dulceata, fiecare poate intelege ce vrea.

(…) Foarte interesant la postarea lui Micu e si finalul: ca doar de asta l-ar pune Arsene in fruntea unui Spital care fix de un politruc incompetent nu are nevoie, pentru mize electorale…”, scria vestea.net cu numai trei saptamani inainte de tragedie.

Prefectul judetului Neamt, George Lazar, anunta ca una dintre marile erori care au determinat tragedia de la spitalul judetean este ca sectia ATI a fost mutata „heirupist”, fara aprobarile necesare.

„Sectia care a ars a fost mutata de la etajul 3 la etajul 2, fara sa existe nici macar notificare la DSP. Cu toate ca era o modificare a structurii, nu s-a facut adresa la DSP, era obligatoriu ca spitalul sa faca acest lucru”, a declarat prefectul de Neamt, George Lazar.

„La etajul 2 s-au facut in ultimele zile lucrari in regie proprie pentru a mari capacitatea sectiei de ATI, care pana acum functiona la un etaj mai sus. E doar o teorie, o supozitie, inca nu a fost confirmata, ca aceasta mutare nu a respectat cadrul legal si nu au fost verificari din partea celor care aveau competenta si raspundeau tehnic pentru aceasta modificare. Specialistii de la ISU, parchetul, politistii, criminalistii trebuie sa stabileasca date concrete in urma anchetei. Acum sunt niste date care se desprind din discutiile avute cu cadrele medicale si cei de la ISU. A fost un fel de ‘hei-rup’ de a muta sectia de la etajul 3 la etajul 2, efectuand lucrari pe cont propriu. Spitalul a gresit ca a facut lucrarile fara aprobare”, a conchis prefectul, la Digi 24.

In ultimele zece luni s-au perindat la conducerea spitalului nu mai putin de opt managero. Ultimul, Lucian Micu, este un traseist numit de baronul Ionel Arsene. Fost primar al orasului Roman, Micu a devenit manager dupa ce a trecut de la PNL la PSD. Conform celei mai recente declaratii de avere, Micu are un salariu de baza care incepe de la 17.965 de lei.

Arsene a declarat, sambata noapte, nu este important cine e manager.

„Managerul spitalului judetean cred ca este jurist. Ar trebui sa vedem cauza tragediei, asta e cel mai important. Nu l-am numit pe manager dupa ce a trecut de la PNL la PSD”, a sustinut Arsene la Antena 3.

Mai mult despre:

Comentarii: