externe

Stoltenberg, apel catre tarile NATO: „Trebuie sa furnizam sprijin Ucrainei acum, inclusiv sprijin militar, pentru ca aceasta este singura modalitate de a convinge Rusia ca trebuie sa se aseze la masa”

Tarile occidentale trebuie sa fie pregatite sa-i furnizeze Ucrainei sprijin in contextul in care Rusia nu da semne ca renunta la intentiile sale, a afirmat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, transmite duminica BBC, citat de Agerpres.

Stoltenberg a declarat intr-un interviu pentru BBC ca sprijinul militar va asigura supravietuirea Ucrainei ca tara suverana si va forta Rusia sa negocieze o incheiere a razboiului.

Potrivit inaltului oficial aliat, programul de mobilizare partiala adoptat de Rusia in septembrie a aratat ca Moscova nu are nicio dorinta de a pune capat razboiului.

”Fortele ucrainene au avansat de cateva luni, dar stim de asemenea ca Rusia a mobilizat mult mai multe forte, dintre care numeroase se antreneaza acum. Toate acestea indica faptul ca rusii sunt pregatiti sa continue razboiul si pot incerca sa lanseze o noua ofensiva”, a continuat Jens Stoltenberg.

In opinia sa, NATO trebuie sa se asigure ca Ucraina este intr-o pozitie solida in cazul unor negocieri intre cele doua parti beligerante.

”Trebuie sa furnizam sprijin Ucrainei acum, inclusiv sprijin militar, pentru ca aceasta este singura modalitate de a convinge Rusia ca trebuie sa se aseze la masa si sa negocieze cu buna credinta si cu respectarea Ucrainei ca tara independenta din Europa. Ceea ce stim este ca ceea ce Ucraina poate realiza in jurul acelei mese depinde total de puterea de pe campul de lupta”, a explicat secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice.

Anterior, Franta si-a reiterat sprijinul pentru Ucraina.

”Vom fi alaturi de voi in mod sigur. Va vom ajuta pana cand este obtinuta victoria”, a afirmat presedintele francez Emmanuel Macron in mesajul sau de Anul Noul, adresandu-se ucrainenilor.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Micutzu, despre Ciolacu: „Nu stie sa lege cinci cuvinte, pare la baza analfabet. Eu zic ca de asta nu-i vedem pe astia cum scriu” – Video

Actorul Cosmin Nedelcu (Micutzu) are o pozitie acida in legatura cu premierul PSD Marcel Ciolacu.…

O oră ago

Noua capitala a Egiptului, de peste 58 de miliarde de dolari, prinde viata. Metropola va avea 6,5 milioane de locuitori

In incercarea de a rezolva problema supraaglomerarii din Cairo, guvernul egiptean a decis, acum aproape…

O oră ago

Nicusor Dan continua sa o ignore pe Firea: „Eu concurez direct cu Piedone, nu se va retrage”. Cum explica succesul lui Piedone in randul bucurestenilor

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a declarat intr-un interviu pentru Prima TV ca sunt doua explicatii…

3 ore ago

Conflict intre romi si militari ucraineni in Transcarpatia. Cand militarii au deschis focul, agresorii au luat-o imediat la fuga – Video

Joi noapte a avut loc o ciocnire intre romi si militari ucraineni in regiunea Transcarpatia…

4 ore ago

Surse palestiniene: Hamas va anunta in urmatoarele ore ca accepta propunerea israeliana privind incetarea focului si eliberarea ostaticilor

Hamas va anunta in urmatoarele ore ca accepta ultima propunere israeliana privind incetarea focului si…

5 ore ago