„Strategie propusa de consultantii straini”. Un europarlamentar PSD dezvaluie ce urmareste Dragnea prin organizarea unui congres extraordinar

politica

Europarlamentarul PSD Catalin Ivan afirma ca ideea organizarii unui congres extraordinar al PSD i-a fost propusa lui Liviu Dragnea de catre consultantii straini ai acestuia. El spune ca Dragnea nu va avea curajul sa isi depuna mandatul, pentru a fi votat di nou in semn de sustinere.

”Am vazut cateva incercari de a aduce in discutia publica ideea unui congres extraordinar al PSD si cred ca sunt importante cateva mentiuni pe acest subiect.

1. Sunt convins ca o astfel se strategie ii este propusa lui Liviu Dragnea de catre unii consultanti de prin afara tarii, scopul fiind acela de a-i intari pozitia in partid si de a omori definitiv orice forma de opozitie. In Romania inca functioneaza principiul ‘castigatorul ia totul’, sau, varianta comunista, ‘nu esti de acordul cu seful, esti impotriva partidului’.

2. O astfel de strategie ar avea sanse de reusita, chiar si asa minime, daca Dragnea ar fi un lider curajos. Un om care foloseste interpusi in orice, afaceri sau politica, toate deciziile sale importante fiind anuntate de altii, care nu si-a asumat nicio lupta directa cu nimeni, preferand sa se faca util, sa joace rolul de prieten si apoi sa-si impinga adversarul pe scari, nu are nici pe departe profilul pentru o astfel de strategie.

Il vad mai degraba pe Dragnea in Madagascar, decat sa vina din nou in fata membrilor de partid, al tuturor membrilor de partid, sa-si depuna mandatul si sa le ceara din nou votul. De data asta ar avea sigur concurenta si s-ar deschide spre discutie subiecte la care nici Liviu Dragnea, nici cei cativa din jurul lui, nu ar vrea sa raspunda”, sustine Catalin Ivan.

Presedintele Executiv al PSD, Niculae Badalau, a confirmat, intr-un interviu pentru Digi24, ca organizarea unui congres extraordinar al PSD „ar face bine sanatatii partidului”. Prin acest congres, Dragnea ar urma sa isi regleze conturile cu Mihai Tudose, spreand intr-un vot prin care sa forteze demisia acestuia din fruntea GUvernului. Insa nici Tudose nu sta degeaba.

„Cred ca un Congres ar face bine sanatatii partidului, in care sa relansam ideile noastre politice, sa relansam viata politica, mai ales ca 2018 este an preelectoral, stim ca in 2019 vom avea doua randuri de alegeri. In Congresul partidului, conform Statutului, nu putem alege decat vicepresedintii, organele de conducere. Dar nu cred ca e cazul acum sa facem Congres de alegeri”, a spus Badalau.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: