news

UPDATE Mai multi oameni de afaceri se ofera sa ajute cu donatii spitalul „Marius Nasta”. Lista echipamentelor necesare

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” a intocmit o lunga lista de materiale strict necesare dupa ce mai multi oameni de afaceri s-au oferit sa ajute spitalul cu donatii. Lista a fost publicata pe Facebook de jurnalista Ramona Stefania Pauleanu.

UPDATE Beatrice Mahler, managerul spitalului „Marius Nasta” a precizat pentru aktual24.ro ca spitalul are acum echipamente si materiale suficiente pentru a face fata provocarilor de moment, urmand sa fie achizitionate in curand si altele.

Lista cu materialele de care are nevoie „Marius Nasta” a fost data publicitatii de jurnalista Ramona Stefania Pauleanu (PRO TV).

„In tara lui ‘avem de toate’, acestea sunt listele de nevoi pentru urmatoarele doua luni de la Marius Nasta, unul dintre cele mai importante spitale din tara. Le dau exemplu pentru ca NU au fost intocmite pentru minister sau orice alta institutie publica, ci pentru mai multi privati/oameni de afaceri care si-au aratat disponibilitatea de a face donatii ca sa se cumpare tot ce este nevoie.

Si-acum, spuneti voi, intr-un stat care ‘are de toate’, care-ti pune la dispozitie ‘de toate’, care stii ca-ti va da ‘de toate’, ai mai avea nevoie de un astfel de sprijin? E simplu si dureros: NU.

Le doresc sanatate tuturor celor care lucreaza in spitale, iar celor care intampina greutati, de orice fel, sa aiba curajul sa vorbeasca, pentru ca altfel #nunemaifacembine”, a scris jurnalista pe Facebook.

Un numar de 158 de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus) au fost confirmate pana in prezent pe teritoriul Romaniei, informeaza Grupul de Comunicare Strategica.

„Au fost inregistrate alte 19 noi cazuri de imbolnavire, dupa cum urmeaza: 4 in Arad, 3 in Ilfov, 2 in Valcea, 2 in Timisoara si cate unul in Bucuresti, Cluj Napoca, Salaj, Buzau, Ialomita, Hunedoara, Galati si Suceava”, afirma sursa citata.

Cele 19 persoane depistate au varsta cuprinsa intre 19 si 54 ani si sunt in carantina sau autoizolare.

„In continuare cele mai multe dintre aceste noi cazuri au calatorit in Italia, 2 dintre ele in Austria si Germania. Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate in spitale din Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Craiova si Constanta si se afla sub supraveghere medicala permanenta. Starea de sanatate generala a pacientilor este buna”, precizeaza GCS.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 3.008 de persoane. In cazul lor se efectueaza verificari pentru a depista daca au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 15.546 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea
Tags: marius nasta

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

6 ore ago

Presedinta Georgiei a respins legea privind „influenta straina.” Veto-ul va putea fi anulat de Parlament

Presedinta Georgiei, Salome Zurabisvili, a anuntat sambata ca a respins prin veto legea privind "influenta…

7 ore ago

Polonia va cheltui 2,3 miliarde de euro pentru un „scut estic”. Sistemul de fortificatii a inceput sa fie deja construit

Polonia va investi peste 2,5 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro) in incercarea de…

7 ore ago

Starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico: grava, dar „pronostic pozitiv”, spune ministrul slovac al Sanatatii

Pronosticul privind starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico dupa tentativa de asasinat „este…

7 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

7 ore ago