externe

SUA anunta ca au doborat, deasupra Alaskai, un „obiect la mare altitudine”: „Avea dimensiunea unei masini mici”

Un „obiect la mare altitudine” a fost doborat vineri deasupra Alaskai, a anuntat Casa Alba, dupa ce in urma cu cateva zile SUA au doborat un balon-spion chinezesc.

Un avion de vanatoare american a doborat obiectul aflat la mare altitudine, a precizat purtatorul de cuvant al Casei Albe.

El a spus ca nu se cunosc prea multe detalii despre obiect, dar Statele Unite se asteapta sa recupereze obiectul dupa ce acesta a aterizat in apele teritoriale americane.

„Nu stim cui apartine acest obiect”, a declarat John Kirby.

El a detaliat ca obiectul a cazut in partea de nord-est indepartat a Alaskai, in apropiere de granita cu Canada, iar evaluarea pilotului american a fost ca nu se afla niciun om la bord.

Kirby, mentioneaza Reuters, a avut grija sa nu se refere la acest obiect ca fiind un balon.

El a precizat ca informatiile despre noul obiect si despre traseul sau au ajuns pentru prima data in atentia SUA joi seara.

Purtatorul de cuvant John Kirby a declarat ca obiectul avea „dimensiunea unei masini mici” si se afla in acel moment deasupra unei zone slab populate.

Presedintele Joe Biden a luat decizia de a dobori obiectul, a carui origine este necunoscuta, a precizat Kirby, citat de BBC, informeaza news.ro.

Aceasta decizie vine dupa ce, sambata trecuta, SUA au doborat un balon chinezesc deasupra apelor sale teritoriale, care fusese observat in urma cu cateva zile, dar a fost lasat sa traverseze teritoriul american si sa ajunga deasupra oceanului, pentru a fi eliminat in siguranta. Incidentul a creat tensiuni cu China, dar si polemici interne legate de intarzierea cu care administratia a reactionat pana la eliminarea balonului.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Finantistul Andrei Caramitru ofera 100.000 de euro oricui demonstreaza public ca ar fi implicat in vreun proiect de dezvoltare imobiliara

Andrei Caramitru, fiul regretatului actor Ion Caramitru, este recunoscut pentru postarile sale acide de pe…

21 de minute ago

Statele membre NATO iau in considerare trimiterea de instructori militari in Ucraina

Unele state membre NATO discuta posibilitatea de a trimite instructori sau contractori militari in Ucraina…

51 de minute ago

Rares Bogdan considera ca alegerile de la Bucuresti se vor castiga cu sub 30% din voturi

Rares Bogdan, prim-vicepresedinte si europarlamentar PNL a declarat, intr-o emisiune gazduita de publicatia online ziare.com,…

O oră ago

America va avea un nou 6 ianuarie? Donald Trump si aliatii sai se pregatesc deja sa conteste o eventuala infrangere la alegerile din noiembrie

Donald Trump si aliatii sai pregatesc terenul pentru a contesta o eventuala infrangere in noiembrie,…

O oră ago

Directorul uneia dintre cele mai temute inchisori din Columbia, asasinat dupa ce fusese amenintat cu moartea de catre detinuti

Directorul inchisorii La Modelo, una dintre principalele unitati penitenciare din Columbia, a fost asasinat joi…

2 ore ago

Traficant de droguri roman, arestat in Spania, odata cu „cea mai mare captura de metamfetamina din istoria tarii”

Politia spaniola a declarat joi ca a confiscat 1,8 tone de metamfetamina de cristal pe…

2 ore ago