externe

Bilant al cutremurului: numarul mortilor se apropie de 24.000

Numarul mortilor in urma cutremurelor care au lovit Turcia si Siria in aceasta saptamana a urcat la 23.726, potrivit autoritatilor citate de CNN.

In Turcia, numarul mortilor a crescut la cel putin 20.213, iar alti 80.052 au fost raniti, potrivit ministrului turc al Sanatatii, Fahrettin Koca.

Numarul total de decese in Siria este de 3.384 dintre care 2.166 in zonele controlate de rebeli din nord-vest, conform grupului de aparare civila Castile Albe, si 1.347 de decese in partile controlate de guvern ale Siriei, potrivit presei de stat siriene.

Numarul de persoane ranite in Siria pe toate teritoriile afectate este de 5.245, dintre care 2.295 in zonele controlate de guvern si 2.950 in zonele controlate de rebeli.

Mii de oameni si-au gasit refugiul in adaposturi temporare. Orasele intregi din corturi sunt ridicate pe stadioane si in centrele oraselor distruse, in timp ce statiunile de pe plajele de la Marea Mediterana si de la Marea Egee din afara zonei cutremurului au oferit camerele de hotel persoanelor evacuate.

Un al doilea convoi de ajutoare a trecut din Turcia in Siria.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

3 ore ago

Macron revine si subliniaza: „Nu exclud trimiterea de trupe occidentale in Ucraina. Ce securitate va mai exista pentru Romania, Moldova, Polonia daca Rusia va castiga in Ucraina?”

Presedintele francez Emmanuel Macron a reiterat posibilitatea trimiterii de trupe occidentale pe teren in Ucraina,…

O oră ago

Un nou atac devastator cu ATACMS lansat de Ucraina. Peste 100 de soldati rusi ar fi fost ucisi chiar pe poligonul de antrenament

Peste 100 de soldati rusi ar fi fost ucisi dupa ce un teren de antrenament…

O oră ago

Franta depaseste (din nou) Marea Britanie in cursa investitiilor straine, pe fondul incetinirii cresterii economice in Europa

Franta a ramas cea mai atractiva destinatie din Europa pentru investitiile straine directe in 2023,…

2 ore ago

UE anunta un pachet de ajutor de 1 miliard de euro pentru Liban, in incercarea de a reduce fluxul de refugiati sirieni

Uniunea Europeana va oferi Libanului un ajutor financiar de 1 miliard de euro pe o…

2 ore ago